BIST 9.693
DOLAR 32,58
EURO 34,80
ALTIN 2.505,82
HABER /  GÜNCEL  /  YEREL

Tokat'ta yıllar önceki borcunu zarf bırakarak ödedi 'Ruh olarak çok etkiledi'

TOKAT'ta kimliği belirsiz kişi, çocukken gizlice ürünler aldığı iş yerinin kapısına, 500 lira para ve not içeren zarf sıkıştırdı. İş yeri sahibi Hayati Akıncı, notla ilgili 'daha önceden böyle bir şeyle karşılaşmamıştım çok duygulandım ve beni ruh olaraktan çok etkiledi' dedi.

Abone ol

Niksar ilçesinde Şairemrah Mahallesinde küçük bir market işleten 3 çocuk babası, 30 yıllık esnaf Hayati Akıncı (53), market kapısına sıkıştırılan zarf ile şaşkınlığa uğradı. Zarfı açan Akıncı, içerisinde 500 TL para ve bir not ile karşılaştı.

Notta parayı bırakan kişi yıllar önce bakkaldan küçük çaplı ürünler aldığını ve bunların karşılığını ödemek istediğini belirtti. Hayati Akıncı duygulandığını söyledi.

"Yıllar önce arkadaşıma uyup..."
Yapılan davranışın kendisini çok etkilediğini belirten Akıncı, “Sabah işyerime geldiğimde kapıyı açacağım sırada kapıya bir zarfın sıkıştırılmış olduğunu gördüm, sonra merak ettim içini açtım. İçerisinde 500 TL para ve bir not vardı. Notu okuduğumda; “Çocuk yıllarımda arkadaşlarıma uyup bakkalınızdan izinsiz çikolata, bisküvi, küçük ürünler birkaç sefer almışım. Hakkınızı helal edin” şeklinde yazı vardı." diye konuştu.

"Hakkım helal olsun"
Akıncı şöyle devam etti: Sanıyorum bu daha önceden herhalde bir problem olmuş ama daha sonra vicdan yapıp bu olayla ilgili kendinin bir değerlendirmesini yapmış. Ve kendisine göre bir anlamda hakkının helal etmesini şeklinde bir yorum düşündüm. Kim olduğunu bilmiyorum ama sonuçta bu yaklaşımı gösterdiği için takdir ediyorum hakkım helal olsun."

"Ruh olarak çok etkiledi"
"Bu kişinin yapmış olduğu bu yaklaşım örnek niteliği olan bir özellik herkesin de bunu düşünmesi gerektiğine inanıyorum. Çok etkilendim, daha önceden böyle bir şeyle karşılaşmamıştım çok duygulandım ve beni ruh olaraktan çok etkiledi."

"Artık bu tip insanların da var olduğunu düşünmeye başladım. Hele özel bir günde Ramazan ayında böyle bir yaklaşım içerisinde olunması beni çok duygulandırdı, hakkım helal olsun"