BIST 9.717
DOLAR 32,55
EURO 34,94
ALTIN 2.443,52
HABER /  POLİTİKA

TOBBdan Güle destek

Rifat Hisarcıklıoğlu, Gül'ün adaylığına destek verdi. Seçilmesi durumunda...

Abone ol

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu, ''Cumhurbaşkanı seçilmesi durumunda Sayın Gül'ün sahip olduğu meziyetleriyle bu makamın gerektirdiği tarafsızlığı ve görevleri, en iyi şekilde yerine getireceğine ve tüm ülkeyi samimiyetle kucaklayacağına inanıyoruz'' dedi.
     
TOBB Yönetim Kurulu üyeleri, Konsey başkanları, Yüksek Koordinasyon Kurulu üyeleri ile Ankara, İstanbul, İzmir oda ve borsa başkanlarının katıldığı Genişletilmiş Değerlendirme ve İstişare Toplantısı sona erdi.
     
Cumhurbaşkanlığına aday olan AK Parti Kayseri Milletvekili Abdullah Gül'ün de katıldığı toplantıda, TOBB üyeleri ile Gül, yaklaşık 1,5 saat süren bir görüşme yaptı.
     
Toplantının sonunda açıklama yapan Hisarcıklıoğlu, konuşmasının son bölümünü cumhurbaşkanlığı seçimlerine ayırdı.
     
Demokrasinin kurallar ve kurumlar rejimi olduğunu, kişiye özel uygulamaların çağdaş demokrasilerde yeri bulunmayacağını belirten Hisarcıkıloğlu, demokrasinin, aynı zamanda eşit fırsatlar rejimi olduğuna vurgu yaptı.
     
Türk milletinden aldığı yetkiyi yenileyen TBMM'nin meşruiyetinin tartışılmaz olduğuna işaret eden Hisarcıklıoğlu, ''Dolayısıyla meclisimizin, cumhurbaşkanlığı seçimini anayasal kurallar çerçevesinde tamamlayacağına inanıyoruz. Adaylığını açıklayan Sayın Abdullah Gül, gerek başbakan gerekse bakan olarak sergilediği devlet tecrübesiyle ve hem dış ilişkilerde hem de ülke içinde sergilediği yapıcı tavırlarıyla cumhurbaşkanlığı makamının gerektirdiği nitelikleri eksiksiz karşılamaktadır'' diye konuştu.