BIST 9.916
DOLAR 32,44
EURO 34,75
ALTIN 2.439,48
HABER /  GÜNCEL

4 günde 5inci orman yangını

Manisa-İzmir sınırında orman yangını çıktı. Bir köyün tahliyesine başlandı.

Abone ol Manisa-İzmir karayolu Süreyya Piknik Parkı'nın üst bölgesindeki ormanlık alanda, 4 günde 5'inci yangın çıktı, rüzgarın etkisiyle büyüyen yangın İzmir sınırına yayıldı, bir köyün tahliyesine başlandı.

Saat 10.30 sıralarında bölgede beşinci yangın çıktı. Rüzgarın da etkisiyle büyüyen yangın, İzmir sınırına doğru yayıldı ve Karakoca köyünde  tahliye çalışmalarına başlandı.
 
Köye 9 kişilik sivil savunma ekibiyle Kızılay Manisa Şubesinden öncü ekip geldi. Manisa Arama Kurtarma Derneği'nden 8 kişilik tim de çalışmalara katıldı.
 
Yangın, İzmir istikametine doğru büyüyerek ilerleyip yerleşim yerlerini tehdit ederken, Bornova'ya kül yağmuru başladı.
 
Bu arada, yangına müdahale eden İzmir Sabuncubeli'deki söndürme ekibinden Ramazan İnle (43), Ahmet Gerçek (42) ve İsmail Dinç (41), dumandan zehirlendi. Görevliler, Manisa Devlet Hastanesi'ne sevk edildi.
 
Yangına 7 helikopter ile Orman Genel Müdürlüğü ve İstanbul Büyükşehir Belediyesi'ne ait 2 uçakla havadan müdahaleye çalışılırken, 500'e yakın orman görevlisi mücadeleyi sürdürüyor.
 
Aşağıkayapınar ve Gürle içme suyu pompalarını besleyen enerji hattında yangın nedeniyle kesintiye gidildiği, bu durumdan Manisa'daki bazı mahallelerin de etkileneceği bildirildi.
 
"Kundaklama şüphesi"
 
Manisa Valisi Refik Arslan Öztürk, bölgede 4 günden bu yana 60 hektarın üzerinde ormanlık alanın yandığını belirterek, "Kundaklama ihtimali üzerinde duruyoruz. Araştırmalarımız bu yönde sürüyor" dedi.
 
Bölgeye sivil savunma ve Kızılay ekiplerini yönlendirdiklerini ifade eden Öztürk, Karakoca köyünde yaşlı ve engellilerin başka bölgelere nakledildiklerini, köyü yarım saatte boşaltabilecek hazırlıkların tamamlandığını kaydetti.
 
Karakoca Köyü Muhtarı Aziz Taş ise "Yıllardır bölgemizde yangın çıkmıyordu. 4 günde beşinci kez yangın var. Son çıkanı malımızı, canımızı, köyümüzü tehdit eder hale geldi. Güvenlik güçlerinin bir anönce bu işi yapanları yakalamalarını istiyoruz" dedi.
 
Jandarma yetkilileri tarafından üç ayrı bölgede 3 traktörde gözaltına alınan 6 kişi sorgularının ardından serbest bırakıldı.