BIST 9.548
DOLAR 32,50
EURO 34,56
ALTIN 2.491,71
HABER /  DÜNYA

Bölücübaşını öven kitap

Oxford Yayınları'nın kitabında bölücübaşı övülüp, Türkiye yerilmiş. İşte o kitap...

Abone ol

Türkiye’deki bayii ağıyla okullara İngilizce kitapları, İngilizce hikayeler ve İngilizce sözlük satan Oxford Üniversitesi Yayınları'nın İngilizce Öğretmenleri için hazırladığı yardımcı ders kitabında yer alan bir makale şaşkınlıkla karşılandı.

Oxford Üniversitesi Yayınları'nın, geçen yıl piyasaya sunduğu ve sonradan 2'nci baskısını yaptığı öne sürülen ‘İngilizce Öğretmenlerine Kaynak Kitabı’nda, açık açık terör örgütü elebaşısı Öcalan’ın propagandası yapıldı.

KÜRT GERİLLA LİDERİ
Kitabın ‘Medya’ bölümlü 40'ncı sayfasında, öğrencilere örnek gösterilen gazete çalışmasında yer alan bir makalede, Abdullah Öcalan ‘Kürt Gerilla Lideri’ olarak tanımlandı. Türkiye'nin Kürt Halkı'nı sindirmek için insanlık dışı bir savaş yaptığı iddia edildi.

YEREL GAZETECİ İNCELEDİ
Yerel Denizli Gazetesi'nin Genel Yayın Yönetmeni Osman Sertoğlu, adını açıklamadığı bir İngilizce öğretmeninin getirdiği ve Oxford Üniversitesi Yayınları'nın üç ay önce geri toplamaya başladığını ileri sürdüğü ‘Resource Books For Teachers’ isimli kitabı incelemeye başladı.

Kitapta yer alan, İngiltere'de yayımlanan The Mirror Gazetesi'ndeki ‘Turkey's War’ (Türkiye’nin Savaşı) başlıklı makaleyi, İngilizce öğretmeni arkadaşına tercüme ettiren Sertoğlu, şunların yazılı olduğunu gördü:

“Kürt gerilla lideri Abdullah Öcalan, Türkiye’nin, Kürt Halkı'nı sindirmek için insanlık dışı yaptığı savaşa dikkat çekmektedir. Türk ordusu ve polisi Kürt Halkı'na karşı savaş açmıştır. Avrupa Komisyonu’nun raporuna göre, Türk polisi karakollarda Kürtler'e işkence ve ekstra hukuk dışı davranışlarda bulunmaktadır.

Türk ordusu aynı zamanda köyleri yerle bir etmiştir ve göçlere neden olmuştur. Türkler'in bu azınlığı neden kabul etmediğini anlamak mümkün değildir. Eğer onlar Yunanlılar'ı, Ermeniler'i, Yahudiler'i azınlık olarak kabul ediyorlarsa, Kürtler diğerlerinden daha az mı insandır. Onların niçin diğer azınlıklarda olduğu gibi kendi okulları, TV’leri ve radyo istasyonları yok. Dünya buna ne diyor? Niçin ülkeler Kürtler'e yardım etmek için Kosova’daki problemleri çözmeye çalıştıkları gibi gayret göstermiyor? Kosova’daki problemler bundan daha kötü değildi."


TÜRKİYE TEMSİLCİSİ: KORSAN OLABİLİR
Türkiye'de, İngilizce öğretmenlerine dağıtılan ve sayısının yaklaşık 10 bin olduğu belirtilen yardımcı ders kitaplarının, Milli Eğitim Bakanlığı Talim Terbiye Kurulu tarafından incelenmesi gerektiğini belirten Sertoğlu “Olayda ya bir gözden kaçma ya da ihmal var” dedi.

Oxford Yayınları Türkiye Satış ve Pazarlama Müdürü Mutlu Keçeli ise sayılarının birkaç bini geçmeyeceğini ileri sürdüğü söz konusu kitapların orijinal değil korsan olabileceği ihtimalini savundu. ‘Resource Books For Teachers’ adlı kibabın ilk sayfasında, ‘Örnektir satılamaz’ yazısı dikkat çekti.