BIST 9.693
DOLAR 32,50
EURO 34,69
ALTIN 2.499,53
HABER /  SAĞLIK

Tatilde cilt bakımı nasıl olmalı? İşte sağlıklı bir cilt için ipuçları

Demirören Haber Ajansı
Demirören Haber Ajansı

Tatile çıkmadan birkaç hafta önce düzenli cilt bakımı yapmaya başlamak gerektiğini söyleyen Güzellik Koçu Aylin Çetinkaya, terletmeyecek kozmetik ürünler kullanılmasına dikkat çekerek bol su ve yaz meyvesi tüketilmesi gibi önerilerde bulundu, işte o öneriler.

Abone ol

Pandemi sonrası normalleşme ile birçok kişinin tatil beldelerine akın ettiğini dile getiren Çetinkaya, “Her kadın sağlıklı ve ışıltılı bir cilde sahip olmak ister. Tatil bittikten sonra deniz tuzu ve güneş ışınlarından dolayı ciltte kuruluk olabilir. Cildimiz, uzmana danışarak yapılacak doğru cilt bakımları sayesinde eski canlılığına ve yumuşak haline dönebilir” diye konuştu. 

Nemlendirmeyi ihmal etmeyin

Bol bol su içilmesini tavsiye eden Aylin Çetinkaya, “En iyi cilt bakımı nemlendirici krem kullanmak olacaktır. Aşırı sıcak su yerine ılık veya soğuk suyla duş almalısınız. Sıcak su cildi daha da kurutur. Duştan sonra cildinizi nemlendirmeyi ihmal etmeyin. Ayrıca bol bol su içmeye özen gösterin. Cildi ölü deriden arındırırken tahriş etmemeye dikkat edin, peeling kullanabilirsiniz” ifadelerini kullandı.

Yazık kullanılan kozmetiklere dikkat

Kış aylarında her gün yüze uygulanan kozmetik ürünlerinin yazın azaltılmasını öneren Çetinkaya, “Yaz sıcağında cildimiz çok fazla terleyecektir o yüzden kozmetik ürünlerinin terletmemesine dikkat edin. Tatile çıkmadan kurutucu özelliği olan ve yağ içermeyen ürünleri kullanın. Cildin alışması için bu ürünleri kullanmaya 10 gün önceden başlamak lazım” dedi.

Yaz meyveleri cilt dostudur

Cilt bakımında beslenmenin de önemli bir etken olduğunu aktaran Çetinkaya, “Sağlıklı bir cilt için vitamin ve minerale de ihtiyacımız var. Vitamin ve mineraller kırışıklıkların oluşmasını geciktirir, canlı bir görünüme yardımcı olur. Mevsiminde taze sebze ve meyve tüketmeye özen gösterelim. Ciltte vitaminin depolanması için özellikle yeşil yapraklı sebzeleri tüketmek gerekiyor. Uzman tavsiyesiyle A, C ve E vitaminlerini kullanabilirsiniz” diye konuştu. 

Güneş kremi mutlaka kullanın

Çetinkaya, “Güneş kremi kullanmayı ihmal etmeyin. Makyajı da güneş kremi sürdükten sonra yapın. Denize girip çıktıktan sonra vücut ıslandığında koruyuculuk azalacaktır. O nedenle 2-3 saatte bir güneş kreminin yenileyin. Güneşin zararlı etkilerinden korunmak için gölgede bile şapka ve gözlük takmaya özen gösterin” ifadelerini kullandı

BU FOTO GALERİYE BAKIN
Damla Horoz ortaya çıktı! Sosyal medyada TT olunca ailesini suçladı Bursa'da bulundu
Foto Galeri Damla Horoz ortaya çıktı! Sosyal medyada TT olunca ailesini suçladı Bursa'da bulundu Galeriye Gözat