BIST 9.722
DOLAR 32,54
EURO 34,91
ALTIN 2.427,03
HABER /  EKONOMİ

Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli: Süte zam yapacağız kararlıyız

Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli "Eğer yapabilirsek sütte bir ekstra zam yapma konusunda kararlılığımız var. Süt Konseyine tavsiye kararı olarak yapabiliyorsak süt zammı, yapamıyorsak da desteklerin kış döneminde artışı gündeme gelecek" açıklamasında bulundu.

Abone ol

Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli, İzmir programı kapsamında Bergama'da Haluk Elbe Toplantı Salonu'nda düzenlenen Tarım ve Orman Sektörü Değerlendirme Toplantısı'na katıldı.

Burada yaptığı konuşmada Bergama'nın AK Parti'nin hizmet belediyeciliğiyle tanıştığını söyleyen Pakdemirli, ilçenin tıkanmış damarlarını açmak için uğraşacaklarını, CHP'nin belediyecilik ve iyi hizmet götürme açısından iyi bir karnesinin olmadığını ifade etti.

Tarım ve hayvancılığa verilen destekler arttı

Pakdemirli, Türkiye'de son 17 yılda tarım ve hayvancılığa verilen desteklerin 2 milyar liradan 16 milyar liranın üzerine çıktığını, bu rakamın önümüzdeki yıl da artacağını bildirdi.

Bakan Pakdemirli, küçükbaş hayvancılık ve süt konusunda Bergama'nın önemli potansiyelinin bulunduğuna dikkati çekti.

Tane zeytinde destekleme kararı

Süt üretiminin 4 kat artışla 135 milyon tona ulaştığını dile getiren Pakdemirli, "İnşallah önümüzdeki aylarda, eğer yapabilirsek sütte ekstra zam yapma konusunda kararlılığımız var. Süt Konseyine tavsiye kararı olarak yapabiliyorsak süt zammı, yapamıyorsak da desteklerin kış döneminde artışı gündeme gelecek." diye konuştu.