BIST 8.743
DOLAR 32,34
EURO 35,12
ALTIN 2.237,04
HABER /  POLİTİKA

Tanju Özcan'ı Mustafa Sarıgül'ün partisi TDP'ye üye yaptılar! Bağımsız başkanım sanıyordum

CHP'nin bir yıl üyelikten çıkarma cezası verdiği Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan'a Mustafa Sarıgül şoku. Özcan, e-devlet'ten kontrol edince Milis'ten Türkiye Değişim Partisi'ne üye yapıldığını gördü.

Abone ol

Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan, bugün e-Devlet hesabında yaptığı siyasi parti sorgulaması sonucunu sosyal medya hesabından paylaştı. Habersiz şekilde siyasi parti üyeliğinin değiştirildiğini belirten Özcan, iktidara tepki gösterdi. Özcan, "Bağımsız Belediye Başkanıyım sanıyordum, TDP'nin belediye başkanıymışım' dedi.

Kim ne oyun oynadıysa hesap verecek

Tanju Özcan, Twitter hesabından paylaştığı mesajda şunları belirtti:

“Suriyelilere vatandaşlık dağıtıp, kafalarına göre parti üyelikleri yaparken araya bizi de kaynatmışlar. Bugün E- Devlet sorgulamamda öğrendim; CHP üyeliğim TDP üyeliğe çevrilmiş. Üstelik 10 yıldır gitmediğim Kilis'ten. Kim ne oyun oynadıysa hesabını yargı önünde verecek.”

CHP Yüksek Disiplin Kurulunca (YDK), hakkında "partiden bir yıl geçici çıkarma" cezası verilen Özcan, bugün de belediye binasında düzenlediği basın toplantısında, CHP'den üyeliğinin silinmesinin ardından TDP'ye isteği dışında üye kaydının yapıldığını ileri sürerek, durumu CHP'li bir parti çalışanın kendisine ilettiğini söyledi.

TDP Belediye Başkanıymışım meğer!

Bunun üzerine harekete geçtiğini dile getiren Özcan, "e-Devlet'e girdim; 2022 yılının ikinci yarısında, yani bu eylül olabilir benim ihracımdan sonra, Türkiye Değişim Partisine Kilis'ten üye olmuşum ve aktif üyeymişim. Bağımsızım zannederken, Türkiye Değişim Partisinin Bolu Belediye Başkanıymışım." diye konuştu.

Bu durumun basit bir hata olarak görülemeyeceğini, konuyu yargıya taşıyacağını belirten Özcan, "Bununla ilgili avukatım aracılığıyla suç duyurusunda bulunduk. İncelemenin derhal ve ivedilikle yapılmasını bekliyorum hükümetten." dedi.