BIST 8.825
DOLAR 32,34
EURO 35,10
ALTIN 2.238,96

Süleyman Soylu nereli eşi ve çocukları kimdir?

Süleyman Soylu aslen nereli eşi Hamidiye Soylu ve çocukları kimdir? Süleyman Soylu'nun yaşamından kesitler içeren biyografisi şöyle:

Aslen Trabzon Of'lu bir ailenin çocuğu olan Süleyman Soylu 1969 yılında İstanbul'da doğdu. İlk ve ortaöğrenimini İstanbul'da tamamlayan Süleyman Soylu Plevne Lisesi'nden mezun oldu. İstanbul Üniversitesi İşletme Fakültesi mezunu olan Süleyman Soylu siyasal yaşamına 1987 yılında DYP İstanbul İl Gençlik Kolları'nda başladı. Ailesi DP-AP geleneğinden gelen ve bu kültürün içinde yetişen Süleyman Soylu 1987–1990 yılları arasında, DYP İstanbul İl Gençlik Kolları'nda Yönetim Kurulu üyeliği ve teşkilat başkanlığı görevini üstlendi. 1995 yılında ise DYP Gaziosmanpaşa yönetim kurulu üyeliğine seçildi. 

Süleyman Soylu 17 Temmuz 1995 yılında yapılan DYP Gaziosmanpaşa Olağan Genel Kurulunda, delegenin ve tabanın isteği üzerine ilçe başkanlığına aday oldu. Yapılan seçimler neticesinde, 25 yaşında Türkiye'nin en genç ilçe başkanı seçildi. Yine parti tabanının ve Gaziosmanpaşa halkının isteği üzerine, daha çok hizmet anlayışıyla hareket etti ve Doğru Yol Partisi'nden Gaziosmanpaşa Belediye Başkan adayı oldu.

süleyman soylu eşi çocukları

Süleyman Soylu'nun yerel siyasetteki başarıları, halka güven veren yaklaşımı, 1999 yılında yapılan DYP İstanbul 7. Olağan Kongresi'nde onu İstanbul İl Başkanı yaptı. 3,5 yıl boyunca sürdürdüğü İstanbul İl Başkanlığı görevinden, 2002 genel seçimlerinde aday olmak için ayrıldı. Süleyman Soylu, 6 Ocak 2008 tarihinde yapılan Demokrat Parti'nin 4. Olağanüstü Kongresi’nde geçerli 800 oyun 529'unu alarak DP Genel Başkanlığına seçildi.

süleyman soylu eşi hamidiye soylu

16 Mayıs 2009 tarihinde yapılan Demokrat Parti (DP) 5. Olağanüstü Büyük Kongresinde İkinci tur sonuçlarının ardından Süleyman Soylu ve Mehmet Ali Bayar, genel başkan adaylığından çekildi. DP Genel Başkanlığına Hüsamettin Cindoruk seçildi.

AK Parti'ye geçişi

Recep Tayyip Erdoğan tarafından aktif siyasete yeniden davet edilen Süleyman Soylu 5 Eylül 2012 tarihinde Adalet ve Kalkınma Partisi’ne katıldı. 30 Eylül 2012 tarihinde yapılan Ak Parti 4. Olağan Genel Kurulunda Merkez Karar ve Yönetim Kurulu üyeliğine ve ardından da Ak Parti Genel Başkan Yardımcılığı’na seçilen Süleyman Soylu, 1,5 yıl Ar-Ge Başkanlığı görevini üstlendikten sonra 14 Nisan 2014 tarihinde Teşkilat Başkanlığı görevine getirildi.

süleyman soylu çocukları karısı
Süleyman Soylu eşi Hamdiye Soylu'nun mutlu bir evlilikleri var. Biri kız biri oğlan iki çocukları olan Süleyman Soylu ve Hamdiye Soylu, oğlu Engin Levent Soylu'yu, Cumhurbaşkanlığı İnsan Kaynakları Daire Başkanı Ahmet Minder'in kızı Saadet Nur Minder ile evlendirdi.


1 Kasım seçimlerinde Trabzon'dan milletvekili seçilen Süleyman Soylu  64. ve 65. hükümette Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı oldu. Süleyman Soylu, 31 Ağustos 2016 tarihinde istifa eden Efkan Ala'dan boşalan İçişleri Bakanlığına atandı. Soylu o tarihten beri kesintisiz olarak bakanlık görevini devam ettiriyor. 

Süleyman Soylu'nun oğlu Ergin Levent Soylu Ekim 2017 tarihinde Saadet Nur Minder ile evlendi. Soylu çiftinin nikahında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan da vardı.