BIST 8.718
DOLAR 32,34
EURO 35,20
ALTIN 2.246,27

Ömer Dinçer Kimdir?

Ömer Dinçer, 10 Eylül 1956'da Karaman'da doğdu. Baba adı Duran Ahmet, anne adı Ayşe'dir.      Öğretim Üyesi; Erzurum Atatürk Üniversitesi İşletme Fakültesi İşletme Yönetimi ve Politikası Bölümü'nü bitirdi. Yüksek lisans ve doktorasını İstanbul Üniversitesi İşletme Fakültesi'nde tamamladı.      Marmara Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Yönetim ve Organizasyon Anabilim Dalında 1988'de Doçent, 1994'te Profesör oldu. 1993'te ABD...

Ömer Dinçer, 10 Eylül 1956'da Karaman'da doğdu. Baba adı Duran Ahmet, anne adı Ayşe'dir.
      Öğretim Üyesi; Erzurum Atatürk Üniversitesi İşletme Fakültesi İşletme Yönetimi ve Politikası Bölümü'nü bitirdi. Yüksek lisans ve doktorasını İstanbul Üniversitesi İşletme Fakültesi'nde tamamladı.
      Marmara Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Yönetim ve Organizasyon Anabilim Dalında 1988'de Doçent, 1994'te Profesör oldu. 1993'te ABD Drexel Üniversitesi'nde misafir araştırmacı olarak çalışmalar yaptı. Marmara Üniversitesi Orta Doğu Ülkeleri Enstitüsü'nde Müdür Yardımcılığı, Mahalli İdareler ve Yerinden Yönetim Programları'nda Başkanlık yaptı. BM Habitat II Konferansı'nda İstanbul Büyükşehir Belediyesi koordinatörü olarak görev aldı. Beykent Üniversitesi'nde Rektör Yardımcısı, İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Dekanı ve Sosyal Bilimler Enstitüsü Müdürü olarak görev yaptı. Başbakanlık Başmüşavirliği ve Başbakanlık Müsteşarlığı görevini yürüttü. Beş adet kitabı ve çok sayıda makalesi yayınlandı.
      23. Dönem İstanbul Milletvekili. 60. Hükümet'te Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı görevine atandı.   
      61. Türkiye Cumhuriyeti Hükümeti'nde Milli Eğitim Bakanı olarak atanmıştır.
      İyi düzeyde İngilizce bilen Dinçer, evli ve 3 çocuk babasıdır.