BIST 9.530
DOLAR 32,49
EURO 34,77
ALTIN 2.474,68
HABER /  POLİTİKA

Son seçimleri en doğru bilen şirket ORC'den yılın son anketi! MetropoLL anketiyle

2018 seçim sonuçlarını en doğru tahin eden anket şirketi ORC'dan bomba bir anket daha. ORC, 2021 yılının son anketinin sonuçlarını açıkladı. ORC anketine göre hangi parti ne kadar oy alıyor? İşte sonuçlar...

Abone ol

2021 yılı sona ererken anket şirketleri de yılın son anketlerini peş peşe açıklıyor. Metropoll'den sonra ORC de Aralık ayı anketinin sonuçlarını açıkladı. "Bu Pazar Genel Seçim Olsa hangi partiye oy verirdiniz" sorusuna katılanların verdiği cevaplara göre AK Parti yine açık ara birinci parti durumunda. 

İşte ORC anketine göre partilerin oy oranları

ORC Araştırma'nın "Bu Pazar Genel Seçim Olsa" anketinde AK Parti yüzde 30.8, CHP yüzde 25.1, İYİ Parti yüde 15.5, MHP yüzde 8.6, HDP yüzde 8.3, Gelecek Partisi yüzde yüzde 3.2, DEVA Partisi yüzde 3, Saadet Partisi yüzde 1.5, TDP yüzde 1.3, Memleket Partisi yüzde 1.2 oy olayır gözüküyor.

Millet İttifakı, Cumhur İttifakı oy oranları nasıl?

ORC Araştırma Başkanı Mehmet Pösteki'nin paylaştığı ankete göre Cumhur İttifakı ortakları AK Parti ve MHP'nin toplam oyu yüzde 39.4 çıkarken, Millet İttifakı'ndan CHP ve İYİ Parti'nin oylarının toplamı ise 40.6 olarak çıkıyor. ORC araştırması, 24-27 Aralık tarihleri arasında 41 ilde 3 bin 675 kişiyle yüz yüze anket yöntemiyle yapılmış. 

Seçim tecrübesi olmayan partilerin oy oranları günlük değişebiliyor

ORC Araştırma Genel Müdürü Mehmet Pösteki, anket sonuçlarını şöyle degerlendirdi: "Henüz genel seçim tecrübesi yaşamamış olan siyasi partilerin (DEVA, GELECEK, TDP, MEMLEKET) oy oranları, günlük siyasi gelişmelere, liderlerin performansına ve il ilçe teşkilatlarının çalışmalarına göre değişkenlik gösterebilmektedir. Araştırmadaki yüzde 14 olan KARARSIZ oyları, “Kendinizi oy vermeye en yakın hissettiğiniz parti hangisidir?“ sorusuna verilen cevaplara göre dağıtılmıştır.

Metropoll Araştırma'nın anketinden ne çıkmıştı?

MetroPOLL Araştırma'nın bugün açıklanan Aralık ayı anketinin sonuçları:
AK Parti: Yüzde 32,3
CHP: Yüzde 27,4
İYİ Parti: Yüzde 14,2
HDP: Yüzde 11,9
MHP: 5,3
DEVA Partisi: Yüzde 2,6
Memleket Partisi: Yüzde 1,6
Saadet Partisi: Yüzde 1,5
Gelecek Partisi: Yüzde 1,1
Diğer: Yüzde 2,3.

BU FOTO GALERİYE BAKIN
Metropoll'den şok anket! Millet İttifakı Cumhur İttifakı'na fark mı atıyor? İYİ Parti sürprizi...
Foto Galeri Metropoll'den şok anket! Millet İttifakı Cumhur İttifakı'na fark mı atıyor? İYİ Parti sürprizi... Galeriye Gözat