BIST 9.916
DOLAR 32,47
EURO 34,74
ALTIN 2.438,97
HABER /  SAĞLIK

Son dakika ünlü Prof. Dr. Murat Dilmener koronadan vefat etti Dekan açıkladı

Tıp dünyasından yeni tip coronavirüs kaynaklı ölümlere son dakika bir yenisi eklendi. İstanbul Üniversitesi İstanbul Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Tufan Tükek, Prof. Dr. Murat Dilmener'in koronavirüse yenik düştüğü açıklandı.

Abone ol

Sağlık camiasının acı günü.. Prof. Dr. Murat Dilmener koronavirüsten hayatını kaybetti. Tükek'in ölümünü İstanbul Üniversitesi İstanbul Tıp Fakültesi Dekanı açıkladı.

İstanbul Üniversitesi İstanbul Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Tufan Tükek sosyal medya hesabından Prof. Dr. Murat Dilmener'in korona virüs nedeniyle hayatını kaybettiğini duyurdu.

Tükek paylaşımında şu ifadeleri kullandı:

Bir değerli hocamızı daha korona virüs infeksiyonu nedeni ile kaybettik. Prof. Dr. Murat Dilmener hocamıza Allah’tan rahmet, yakınlarına ve camiamıza baş sağlığı diliyorum.

Öğrencileri tedavi ediyordu 

Dilmener'in tedavisi Maltepe Üniversitesi Hastanesi'nde yetiştirdiği öğrenciler tarafından yapılıyordu. Dilmener'in eşi ve kardeşi de corona virüs tedavisi gördü.

Yoksulları tedavi ettiği için soruşturma başlatıldı 

İç Hastalıkları profesörü Murat Dilmener İstanbul Tıp Fakültesi'nden emekliydi. Dilmener'e 2004'te yoksul hastaları hukuka aykırı şekilde ücretsiz tedavi ettiği gerekçesiyle 135 profesör ile birlikte soruşturma açılmıştı.

500 bin lira borç çıkarıldı

Profesörlerden, toplam 3,5 milyon liralık tedavi masrafını ödemeleri istenmiş, Murat Dilmener’e de 500 bin liralık borç çıkarılmıştı.

Hastanenin döner sermaye gelirleriyle zor durumda olan hastaları tedavi ettiğini söyleyen doktorlar konuyu yargıya taşımış, Yargıtay, hocaların bu paraları fakir hastaların tedavisi için kullandıklarına karar verip dosyayı kapatmıştı.

BU FOTO GALERİYE BAKIN
Başhekim Yardımcısı da koronavirüs kaptı! Evde eşine bulaştırdı
Foto Galeri Başhekim Yardımcısı da koronavirüs kaptı! Evde eşine bulaştırdı Galeriye Gözat