BIST 9.089
DOLAR 32,38
EURO 35,00
ALTIN 2.326,09
HABER /  GÜNCEL

Somali'den geldi şifayi Denizli'de buldu, 450 gramlık kitle alındı!

Türkiye'ye eğitimi için gelen Somalili Sadıyo Abdi Farah, Boğazındaki 10 santimetre çapında olan yaklaşık 450 gram ağırlığındaki kitleyi başarılı bir ameliyatla aldırarak Türkiye'de sağlığına kavuştu. Op. Dr. Mehmet Tekin 'Guatr ülkemizde sık görülen bir rahatsızlık, önemsenmezse kansere kadar giden bir sürece neden oluyor' dedi.

Abone ol

Somali'den gelen guatr hastası 29 yaşındaki Sadıyo Abdi Farah, şifayı eğitim gördüğü Denizli'de buldu. Somalili kadının boğazındaki 10 santimetre çapında, yaklaşık 450 gram ağırlığındaki kitle, ameliyatla alındı.

Ameliyat başarılı geçti, kitle çıkarıldı

Kentteki özel bir hastanede tetkikleri yapılan Farah, Genel Cerrahi Uzmanı Opr. Dr. Mehmet Tekin tarafından dün ameliyata alındı. Farah'ın boğazını çevreleyen 10 santimetre çapında, 450 gram ağırlığındaki nodül, başarılı geçen ameliyatla çıkarıldı.

Somalili hastada bulunan nodülün Türkiye'de ender rastlanan büyüklükte olduğunu dile getiren Op. Dr. Mehmet Tekin, "Hastamız bizim Türkiye şartlarında pek sık görmediğimiz yaklaşık 10 santimetre çapa ulaşan büyük bir nodülle geldi. Dün ameliyat ettik. Şu an hastamız gayet iyi, sağlığına kavuştu. Herhangi bir sıkıntısı yok" cümlelerini kullandı.

"Guatr ülkemizde sık görülen bir rahatsızlık"

Op. Dr. Mehmet Tekin, "Guatr hastalığı özellikle ülkemizde sık görülen bir rahatsızlık. Tiroit bezinin anormal büyümesi ya da içeride nodüllerin oluşumuna bağlı daha sonra tiroit kanserlerine kadar giden bir süreç oluşturuyor" dedi.

"Nefes almakta güçlük çekiyordu"

Ablasının ameliyatının başarılı geçtiği için mutlu olduğunu belirten Shafi Abdi Farah ise, "Ablam Somali'deki başka insanların ya da başka hastaların yaşadığı problemi gördükten sonra kendisi Türkiye'de bu ameliyatı gerçekleştirmeyi tercih etti. Ablamın boğazında büyük bir kitle vardı. Nefes almakta güçlük çekiyordu. Ameliyatı, başarılı bir şekilde tamamlandı, sağlığına kavuştu" diye konuştu.