BIST 9.916
DOLAR 32,44
EURO 34,74
ALTIN 2.438,67
HABER /  SPOR

Serhat Anderlechti uçurdu

Serhat Akın'lı Anderlecht kendi sahasında Dessel'i gol yağmuruna tuttu.

Abone ol

Eski Fenerbahçeli Serhat Akın'ın ilk 11'de çıktığı Belçika Kupası maçında Anderlecht, ikinci ligde oynayan Dessel'i 5-1 yenerek bir üst tura çıktı.

Brüksel Anderlecht'te oynanan maçta, sakatlığı geçen eski Fenerbahçeli Serhat Akın ile eski Beşiktaşlı Ahmet Hassan ilk kez ilk 11'de yer alarak 90 dakika oyunda kaldılar.

17. dakikada Ahmet Hassan'ın ceza alanı içinde düşürülmesi sonucu kazanılan penaltıyı Frutos gole çevirerek takımını 1-0 öne geçirdi.

30. dakikada Ahmet Hassan takımının 2. golünü kaydederken, 37. dakikada Muhammet Tchite'nin attığı 3. golün ise asistini yaptı. Serhat Akın'ın asistinde ise yine Tchite kendisinin ikinci ve takımının 4. golünü attı.

41. dakikada Anderlecht atağında yaklaşık 22 metreden topu 90'a atan Serhat Akın ise durumu 5-0'a getirdi.

Dessel'in tek golünü ise 59. dakikada Vosters kaydetti.

Serhat Akın, yaptığı açıklamada Belçika'da kupa maçlarının her zaman zor geçtiğini belirten Akın, "Geçen yıl Anderlecht kupada alt liglerdeki Geel'e elendi. Maça çok konsantre başladık. İlk yarıda 5-0'ı yakaladık ve turu garantiledik. Yaptığım asist ve attığım golden sonra bana göre çok iyi oynadım. Önümüzdeki maçlara ilk 11'de başlayıp başlamayacağım hocanın takdiridir. Ben Anderlecht'e ikinci seçenekteki oyuncu olarak gelmedim" diye konuştu.