BIST 10.056
DOLAR 32,24
EURO 34,81
ALTIN 2.423,53
HABER /  DÜNYA

Yetişkinler gençlerden korkuyor

İngiltere'de yapılan bir araştırma, yetişkinlerin gençlerden kortuğunu ortaya çıkarttı

Abone ol

İngiltere'de yapılan bir araştırma, yetişkinlerin, her geçen gün suç ve şiddete daha çok eğilim gösteren gençlerden korktuklarını ortaya koydu.

Yetişkinlerin artık anti-sosyal davranışlar sergileyen gençlere müdahale etmekten de korktuklarına dikkat çeken araştırma sonuçları, bu değişikliği toplum ve aile yapısında meydana gelen olumsuz değişikliklere bağladı.

Ekonomik güçlüklerin gençleri suça daha eğilimli hale getirmesinin bu sonucun ortaya çıkmasında etkili olduğunu belirten araştırmacılar, gençlerin şiddetten ve suçtan uzaklaştırılması ve toplumla yeniden uyumlu hale getirilmesi için tiyatro, spor gibi okul dışı aktivitelerin herkesin ulaşabileceği şartlarda çoğaltılması gerektiğini bildirdi.

Akademisyen ve uzmanlar tarafından yapılan araştırma, geçen yıl 1,5 milyon İngiliz ailenin, sırf gençlerin yarattığı şiddet ve huzursuzluklar yüzünden yaşadığı semtten taşınmayı düşündüğünü de ortaya koydu.

1,7 milyon İngiliz de akşamları hava karardıktan sonra mahalledeki gençler tarafından rahatsız edilme korkusuyla evinden çıkmadığını bildirdi.