BIST 10.056
DOLAR 32,25
EURO 34,83
ALTIN 2.430,78
HABER /  GÜNCEL

26 Yılda unutulmayan arkadaş sevgisi

12 Eylül'de ülkelerine dönmek zorunda kalan İsviçreli çift, 26 yıl sonra arkadaşları için geldi

Abone ol

12 Eylül 1980 tarihinde ülkelerine dönmek zorunda kalan İsviçreli çift, 26 yıl sonra Mersin'in Silifke ilçesine bağlı Taşucu beldesinde tanıştıkları arkadaşlarını bulmak için Türkiye'ye geldi.

İrene Werleu ve Pit Werten çifti, AA muhabirine yaptıkları açıklamada, ilk kez 1972'de geldikleri beldeye hayran kaldıklarını ve 1980 yılına kadar her yıl bu bölgeye geldiklerini, burada güzel dostluklar kurduklarını söyledi.

İsviçre'de yaşlılar yurdunda hemşirelik yapan İrene Werleu (53) ve inşaat restorasyon işi yapan Pit Werten (57), iş yerlerinden izin alarak, beldede tanıştıkları İrfan Erdal ve diğer arkadaşlarını bulmak için 26 yıl sonra yeniden Türkiye'ye dönmeye karar verdiklerini belirtti.

Taşucu'nda arkadaşları İrfan Erdal'ın eşi Saniye Erdal'ı bulduklarını ve onların yanında kaldıklarını anlatan çift, İrfan'ın ise ölüm haberini aldıklarını ve çok üzüldüklerini söyledi. İsviçreli çift, ''Taşucunu çok seviyoruz ve hiç unutamadık. Türkiye doğal yapısıyla mükemmel bir yer. Buraya yerleşmek istiyoruz'' diye konuştu.

Türkiye'yi çok seven ve düzgün Türkçe konuşan çift, çocuklarının ismini Arslan ve Reyhan koyduklarını belirtti. İsviçreli çift, arkadaşları İrfan Erdal'ın Taşucu Belediyesinde çalışan kızı Rabia Erdal'ı da ziyaret etti. Bu sırada, belediye yetkilileri, çifte Taşucu ve yöresini tanıtan CD ile broşürler verdi.