BIST 10.209
DOLAR 32,41
EURO 34,81
ALTIN 2.402,43
HABER /  GÜNCEL

Sauna Ankarayı terletiyor!

Milletvekili sanatçı derken Sauna operasyonunda ipin ucu yargıya, oradan da Dansöz Aseneya kadar ulaştı!

Abone ol

Sedat Şahin'e yönelik "Lale operasyonu" kapsamında geçen yıl yapılan telefon dinlemelerine takılan Sauna çetesinin elebaşı Kasım Zengin'in, kayıtlara "x şahıs" olarak geçen bir kişiye, İbrahim Tatlıses ile Asena arasındaki anlaşmazlığı çözmek için devreye girdiğini söylediği ortaya çıktı.
Zengin, Asena'yla 17 Mart 2005'te saat 13.36'da yaptığı görüşmede, Akmerkez'de alışveriş yaptığını, özel olarak görüşmek istediğini söylüyor. Asena da moda diye aldığı renkli kıyafetleri çöpe atmasını istiyor.

'Tatlıses'in hocasıyım'
Zengin, aynı gün 21.35'te kayıtlara "x şahıs" olarak geçen kişiyle görüşmesinde, Tatlıses'le olduğunu ve parası bittiği için Asena'ya harçlık verdiğini, Tatlıses'in manevi hocası olduğunu söylüyor.
Kasım Zengin: Beni aradın mı abi?
X şahıs: Evet
K: İboyla beraberim ya şimdi Asena'nın yanından geldim, para getirdim ona. Harçlığı yokmuş. Bir şey yapmamız lazım, yapabilir misin?
X: Ne yapmam lazım?
K: Basına telefon edilecek. Balık lokantasında, İbrahim'in orada olduğunu ispiyon etseler. Yani Asena'yla arasını yapmaya çalışan manevi hocasıyla.
X: Asena'nın yanında kim olacak?
K: Asena değil, Tatlıses.
X: Seni görüntüleyecekler yani.
K: Görüntülesinler, inkar edecem zaten.
X: Asena'nın seni görmesini mi istiyorsun, onun yanında.
K: Asena'nın beni onun yanında görmesini istiyorum. İkincisi, olay değişik anıldı. Şahin ve Drej birbirine girecek, anladın mı.

İbo: Yandık
Tatlıses'in 28 Nisan 2005'te 00.39'da Zengin'le yaptığı 13 dakika 24 saniye süren konuşmada; "Abi arıyoruz, hiçbir taraf cevap vermiyor. Her taraf kapalı biliyor musun. Yandık evladım yandık. Programdan sonra Asena'nın da (küfrediyor) Öbürünün de ceddini, ağzım bozulacak var ya isyan edeceğim" diyor.
Zengin'in 25 Mart 2005'te saat 21.56'da yine "x şahıs"la yaptığı 8 dakika 35 saniye süren görüşmede, Asena'nın Antalya'ya gitmesinin engellenmesini, bir hafta sahneye çıkmaması gerektiğini, tek isteğinin bu olduğunu iletiyor.
"Yarın oraya giderse bittim" diyen Zengin isteğinin yerine getirilmesi halinde büyük not alacağını söylüyor. X ise "Anladım ortağım" diyor. Zengin ve Tayfun isimli kişi arasında 2 Nisan 2005'te saat 12.07'de yapılan görüşme de çetenin nerelere uzandığının delili olarak kayıtlara geçiyor.
T: Beni mi arıyorsun? Buyur baba.
K: Bu havalimanından sabah 5 ile 7 arası Onur Çakmak adına birisi dış hatlardan geçiş yaptı mı?
T: Onur Çakmak adında birisi.
K: İzmir'den gelip yurtdışına çıkış yaptı mı? 1-2 saate kadar öğrenmem lazım.
T: 45 dakika sonra Turan Ağabey'in yanında olacağım, seni arayacağım.
K: Tamam baba, Asena'nın gerçek adı Onur Çakmak ya. Her şey sende ağa.
T: Evvel Allah, gönül işleri bana çalışır.
K: Derin devlet misin, nesin? Her tarafımız ajanda oldu zaten, şaşırdık.
T: Belli değil, telefoncuyum diye geçiniyorum, ne yaptığım belli değil yani.
K: Ayıptır renk ver bana kardaşım renk. Başbakanlık'tan mısın, Ordu'dan mısın?
T: Her yerden baba.

Birkaç dakika sonra
T: Sabah Adnan Menderes'ten gelmiş, 9.5 uçağıyla yurtdışına çıkmış.
K: Nereye?
T: O kadar sormadık baba ya.
K: Önemli ama.
T: İstersen yurtdışına girişleri yasaklattırayım, bize sormadan giremez, kapattırayım, bütün gişeleri. Ağadan izin alsın.
K: Hangi ülkeye.
T: O kadarını sormadım. Huylanmasınlar, öbür taraf niçin sorguladığımızı merak eder sonra.
K: Tamam abi.
T: Var mı başka giriş çıkışı engellenecek, aranacak?

Yargıtay incelemede
YARGITAY Başkanlığı, çete üyelerinin organize suç örgütü lideri Sedat Şahin'in dosyasında çıkan telefon görüşmelerini incelemeye aldı. Başkanlığın Şahin'in tahliyesine karşılık, Yargıtay Başkanı ya da 8. Ceza Dairesi Başkanı'na para verileceğine yönelik konuşmaları incelediği bildirildi.