BIST 10.260
DOLAR 32,35
EURO 34,79
ALTIN 2.393,58
HABER /  GÜNCEL

Şehit yakınlarına iyi haber

Şehit olanların dul ve yetimleri ile malullerin tedavi edildiği hastane sayısı genişletildi.

Abone ol

Terörle mücadelede şehit olanların dul ve yetimleri ile malullerin tedavi edilmelerine imkan sağlayan 5460 sayılı Terörle Mücadele Kanununda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun, Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girdi.

Yeni düzenlemeye göre, Terörle Mücadele Kanunu kapsamında şehit olanların dul ve yetimleri ile malulleri, tanıtım kartlarını ibraz etmeleri halinde, devlet, üniversite ve askeri hastanelerde tedavi edilebilecek.

Bunların her türlü tedavi giderleri, ilgililerin herhangi bir kamu kurumu veya kuruluşunda çalışmaları halinde bu kurum veya kuruluşça; emekli, yaşlılık, malullük veya dul ve yetim aylığı almaları halinde bağlı bulundukları sosyal güvenlik kurumunca, herhangi bir kuruma tabi olarak çalışmamaları, emekli, yaşlılık, malullük veya dul ve yetim aylığı almamaları durumunda ise Milli Savunma Bakanlığı'nca karşılanacak.

Yasada ''malul olanların eksilen organlarının, yurtiçi veya
yurtdışında en son teknik usullerle göre yapılması mümkün ise sunileriyle tamamlatılması, gerekirse tamir ettirilmesi veya yenisinin yaptırılması'' öngörülüyor.