BIST 9.717
DOLAR 32,53
EURO 34,99
ALTIN 2.438,01
HABER /  SPOR

Şaşkın hakem şaşırttı

2. Lig'e yükselme maçında sahalarda ender görülen bir skandal yaşandı. Hakem penaltıları eksik attırdı, ortalık karıştı.

Abone ol

Gölcükspor ile Mersin Büyükşehir Belediyespor arasında oynanan Türkiye 2. Futbol Ligi B Kategorisi’ne yükselme maçında hakem skandalı yaşandı.
     
Cebeci İnönü Stadı’nda oynanan karşılaşmanın normal süresi ve uzatma dakikaları 1-1 sona erdikten sonra penaltı atışlarına geçildi. Penaltı atışlarında ilk olarak topun başına gelen Mersin Büyükşehir Belediyesporlu Cemre atıştan yararlanamadı. Gölcükspor’un ilk penaltısını kullanan Orhan, atışı gole çevirdi ve takımını penaltılarda 1-0 öne geçirdi. Her İki takım da ikinci ve üçüncü penaltılarını gole çevirince Gölcükspor 4. penaltılara 3-2 önde girdi. Mersin Büyükşehir Belediyespor, 4. penaltı atışından Serdar ile yararlanamadı. Maçın hakemi Fethi Serkan Koçak. Gölcükspor’un 4. penaltıcısını çağırmadan maçın bittiğini ilan etti. Gölcükspor 4. penaltısını kullanmadan hakem tarafından 3-2 galip ilan edildi. Gölcükspor’un kullanacağı iki penaltı atışını da kaçırması durumunda ve Mersin Büyükşehir Belediyespor’un kalan tek penaltı atışını değerlendirmesi durumunda 6. penaltılara uzayacak maç erken tamamlanmış oldu. Gölcüksporlular sahada galibiyeti kutlarken Mersin Büyükşehir Belediyesporlu futbolcular soyunma odasına gitti.
     
Hakemin yaptığı hatanın anlaşılmasının ardından, hakem Mersin Büyükşehir Belediyesporlu futbolcuları yeniden sahaya çağırdı. Ancak Mersin Büyükşehir Belediyesporlu teknik yönetim ve futbolcular morallerinin bozulduğunu ileri sürdü ve takım otobüsüne binerek stattan ayrıldı.
     
Gölcükspor yönetimi olaya itiraz ederken maçın son durumu ile ilgili kararı Futbol Federasyonu’nun vereceği kaydedildi. Gölcük Belediye Başkanı Mehmet Ellibeş ve Gölcükspor Kulübü Başkanı İsmail Gençdemir ve Gölcüksporlu futbolcular olaya tepki gösterdi.