BIST 9.947
DOLAR 32,38
EURO 34,77
ALTIN 2.430,15
HABER /  GÜNCEL

Kadir Hasın vasiyeti açıldı

İşadamı Kadir Has’ın terekesi mahkeme huzurunda açıldı. 25 sayfalık vasiyete hiçbir yakını itiraz etmedi.

Abone ol

Merhum işadamı Kadir Has’ın vasiyetnamesinin açıklanması için açılan tereke davası, Sarıyer 1. Sulh Hukuk Mahkemesi’nde görüldü. Duruşmaya, Has’ın çocukları Mustafa Can (53), Nuri (35) ve Zekiye Has (47) katıldı.

Duruşmada, varislerin talebi doğrultusunda, Kadir Has’ın 6 Aralık 2005 tarihinde Beşiktaş 9. Noterliği’nde hazırladığı 25 sayfalık vasiyetname açıklandı.

Buna göre, 2004 tarihinde mal varlığının yarısını Kadir Has Vakfı’na bırakan merhum işadamının, kalan mirası karısı, çocukları ve torunları olmak üzere toplam 6 kişi arasında eşit olarak paylaştırılıyor.

Kadir Has’ın varis olarak atadığı kişiler, herhangi bir itirazda bulunmayarak haklarını kabul etti.

Kadir Has’ın vasiyetnamesinde, ölümüne kadar ikamet ettiği Sarıyer Büyükdere Alsit Villaları’ndaki evi ile Küçükyalı’daki köşkü oğlu Mustafa Can Has’a bıraktığı öğrenildi.

Mahkeme tarafından kilitli bir kasaya konulan vasiyetnamede, Has’ın ayrıca Kadir Has Vakfı’nın Türk eğitimine katkı sağlamaya ve başarılı öğrencilere destek olmak amacıyla burs vermeye devam etmesini, açtığı 30 ilköğretim okulunun bakım ve onarımının da yine vakıf tarafından sürekli olarak sağlanmasını istediği belirtildi.