BIST 10.161
DOLAR 32,20
EURO 35,08
ALTIN 2.466,54
HABER /  POLİTİKA

DSPnin istediği tek şey

DSP teşkilatı gözü kapalı CHP'ye evet demedi. DSP'lilerin tek istedikleri hakkaniyet. Baykal da Sezer'e seslendi.

Abone ol

CHP Genel Başkanı Deniz Baykal'ın "Her an el ele verip işbirliğimizi ilan edebiliriz" diyerek son noktaya geldiğini duyurduğu CHP - DSP işbirliğinde 'hakkaniyet' sorunu ortaya çıktı.

DSP lideri Sezer "hakkaniyet"e vurgu yaptı ve
"Toplum kesimlerinin parlamentoda hakça temsil edilmesinde büyük yarar var. Görüşmeler her iki tarafın da iyi niyetiyle sürüyor. Örgütte sıfır görüş ayrılığı var. Dediğim gibi, hakkaniyet önemli. Her arkadaşımızın birbirine yakın, fakat küçük farklı görüşleri de var."

Anahtar kelime hakkaniyet
DSP'de, "Baykal'ın, Bülent Ecevit'in mirasını kullanarak oy toplayacağı, o aşamaya gelindiğinde, milletvekili listeleri konusunda daha sıkı pazarlık yapılması gerektiği" düşüncesini önemli sayıda üyenin dile getirdiği, kamuoyuna "20 milletvekili" olarak yansıyan rakama da tepki gösterdiği kaydedildi.

Görüşmede Sezer'in, "SHP ve 10 Aralık Hareketi'nin de güç birliğine dahil edilmesi" görüşünü savunduğu da dile getirildi.

Baykal Sezer'i İzmir'e çağırdı
CHP lideri Deniz Baykal, DSP'nin sonuca varmasını bekliyor. Baykal, DSP lideri Zeki Sezer'e şöyle seslendi:

"Haydi, İzmir'e birlikte gidelim. Halk bizi bekliyor. İzmir'den müthiş bir hava esiyor. Bir an önce halkın karşısına birlikte çıkalım."

Baykal, CHP'nin de, DSP'nin de iyi niyetle işbirliği yapma iradesini ortaya koyduğunu, toplumun da bunu istediğini vurgulayarak, zaman yitirmeden işbirliğinin başlatılması gerektiğini belirtiyor