BIST 10.321
DOLAR 32,26
EURO 34,81
ALTIN 2.404,82
HABER /  GÜNCEL

Vatanseverlik ayağına kaçakçılık

10 şehirde eşzamanlı gerçekleştirilen ve 500 milyon YTL'yi aşan akaryakıt kaçakçılığında ilginç ayrıntılara ulaşıldı.

Abone ol

Her türlü millî ve dinî hassasiyeti kullanan kaçakçılar, istasyonlarının adını Vatansever koymuş. Kendilerine hayırsever süsü veren şebeke, rafineri vazifesi gören gizli yeraltı tankları bile yapmış.

Rafineri gibi çalışan gizli bir dev tankerin olduğu istasyonlarda uygulanan kaçakçılık yöntemi denetimcileri bile şaşırttı. Ekipler, deponun içine monte edilen küçük bölmedeki normal akaryakıttan numune alıyor.

Gümrük Müsteşarlığı'nın, bir PKK itirafçısının ihbarı üzerine gerçekleştirdiği operasyonda Cumhuriyet tarihinin en büyük akaryakıt kaçakçılıklarından biri ortaya çıkarıldı. 10 ayrı şehirde eşzamanlı gerçekleştirilen operasyonda rakamın büyüklüğü kadar olayın ayrıntıları da şaşırtıcı bilgilerle dolu.

Kaçakçıların, güven sağlamak için her türlü dinî ve millî motifi kullandıkları belirtiliyor. Örneğin Bilecik ve Afyon'da 4 ayrı istasyonu bulunan Batmanlı C.U., istasyonlarına 'Vatansever' ismini koymuş. Çevresinde 'hacı' olarak tanınan C.U., fakirlere para dağıtarak 'hayırsever' görüntüsü vermiş. Ofisini Türk bayrağı, Atatürk posteri, Osmanlı arması ve dinî levhalarla süslemiş. Fakat yapılan aramalarda, U.'nun jakuzi bulunan lüks ofisinde porno CD'lerle cinsel sağlık ürünleri ele geçirildi.

Ahmet Dönmez-Zaman