BIST 10.337
DOLAR 32,26
EURO 34,71
ALTIN 2.401,68
HABER /  POLİTİKA

YSK seçim yasaklarını ilan etti

YSK, seçim döneminde uygulanacak yasakları belirledi. İşte 22 Temmuz'a kadar geçerli olacak yasaklar listesi..

Abone ol

Seçim döneminde belediye ya da özel kişi veya kurumlara ait bilboard, ilan ya da reklam panoları, talep eden tüm siyasi parti veya bağımsız adaylara talep etmeleri halinde eşit miktar ve sürede kiralanacak.

Seçim döneminde belediyelerin gözetim ve denetiminde kullanılan raylı araçlar, bu araçların bulunduğu yer altı ve üstü merkezler, raylı araçların içerisinde bulunan reklam monitörleri gibi yerlerle özel halk otobüsleri ve benzeri toplu taşıma araçları siyasi propaganda aracı olarak kullanılamayacak.

HEDİYE VE EŞANTİYON YASAK

Seçim zamanında, genel yollar üzerinde, mabetlerde, kamu hizmeti görülen bina ve tesislerde her türlü seçim çalışması yapılamayacak, parti bürosu kurulamayacak.

12 Temmuz 2007 Perşembe günü başlayan serbest propaganda süresi içinde ilçe seçim kurullarınca gösterilenlerin dışında açık ve kapalı yerlerde toplu olarak propaganda yapılamayacak.

Partiler ve adaylar, kendilerini tanıtıcı nitelikte broşür ve el ilanları dışında herhangi bir hediye ve eşantiyon dağıtamayacak ve dağıttıramayacak.

CEP TELEFONUNDAN PROPAGANDA YASAK

Cep telefonlarıyla belli bir merkezden yönlendirilmek suretiyle seçim propagandası yapılamayacak, yapılması halinde hukuki ve cezai açıdan ilgili imtiyaz şirketleri sorumlu olacak.