BIST 10.644
DOLAR 32,20
EURO 35,01
ALTIN 2.500,70
HABER /  DÜNYA

ABDde askeri üssü vurma planı

ABD'de askeri bir üssü vurmak üzere olan 6 kişi son anda engellendi. Yakalananlar arasında bir de Türk var..

Abone ol Amerika Birleşik Devletleri'nin New Jersey eyaletinde, bir askeri üsse saldırmayı planladıkları gerekçesiyle altı kişi gözaltına alındı. Bu 6 kişinin arasında Serdar Tatar adlı Türk kökenli bir kişi bulunuyor.

Zanlıların, Fort Dix üssüne otomatik silahlarla saldırmayı planladıkları açıklandı.

Gözaltına alınan altı kişiden dördünün eski Yugoslavya, birinin Ürdün, birinin de Türkiye doğumlu olduğu belirtildi.
 
Yetkililer tarafından "radikal İslamcı" olarak nitelenen zanlıların bugün New Jersey'de mahkemeye çıkarılmaları bekleniyor.
 
FBI yetkililerine göre şüpheliler Dritan Duka, Eljvir Duka, Shain Duka, Muhammed Shnewer, Agron Abdullahu ve Serdar Tatar, New Jersey'deki Fort Dix üssüne girerek ellerindeki silahlarla yüzlerce Amerikan askerini öldürmeyi planlıyordu.
 
"Tatar'ın işyerinden üsse yemek taşınıyor"
 
FBI raporlarına göre, Philadelphia'dan olduğu belirtilen Serdar Tatar'ın ailesi, Fort Dix üssüne yakın bir restoran işletiyor ve zaman zaman üsteki askerlere yemek taşıyor.
 
Tatar'ın, bu çerçevede elde ettiği Fort Dix askeri üssünün haritasını sağlayan kişi olduğu zannediliyor.
 
Ürdünlü Shnewer, gruba sızmayı başaran FBI işbirlikçisine "Serdar Fort Dix'i avucunun içi gibi biliyor" ifadesini kullanıyor. FBI işbirlikçisiyle bir konuşmasında Serdar Tatar, Amerikan ordusuna asker olarak sızmayı ve böylece çok sayıda Amerikan askerini öldürme imkanını eline geçirmeyi umduğunu söylediği de FBI raporlarında yer alıyor.
 
Washington'daki Türk yetkililerden edinilen bilgiye göre, "Türkiye doğumlu" olarak tanımlanan Serdar Tatar'ın Türk vatandaşlığının olup olmadığı halen araştırılıyor.