BIST 9.080
DOLAR 32,39
EURO 35,12
ALTIN 2.326,21
HABER /  GÜNCEL

İzmir mitinge hazırlanıyor

Pazar günü İzmir Cumhuriyete Sahip Çık mitingi için kırmızı beyaza boyanacak, tekneler denizden kuşatacak...

Abone ol

13 Mayıs'ta düzenlenecek 'Cumhuriyete Sahip Çık' mitingine, Çeşme ve Alaçatı marinalarından kalkacak tekneler de katılımcı taşıyacak. Körfez kırmızı-beyaza boyanacak

İzmir'de 13 Mayıs'ta düzenlenecek "Cumhuriyete Sahip Çık" mitinginin programı belli oldu. İzmir Kadın Kuruluşları Birliği, Ege Üniversitesi Kadın Sorunları Araştırma ve Uygulama Merkezi, İzmir Barosu, ESTOB, Anneler Derneği İzmir Şubesi, ÇYDD, Ege Öğretim Elemanları Derneği, İzmir Tabip Odası, 19 Mayıs Samsunlular Derneği ve Zonguldak Karaelmas Derneği'nden oluşan tertip komitesine, sonradan katılma kararı alan ADD'nin de destek olduğu açıklandı.

CHP Genel Başkanı Deniz Baykal ile DSP Genel Başkanı Zeki Sezer'in de bütünleşme kararından sonra ilk kez İzmir'deki mitingde halkın karşısına birlikte çıkacağı öğrenildi. Tertip komitesi, Gündoğdu Mitingi'nin 10.00'da Alsancak Limanı'nda başlayacağını, 11.00'de yürüyüşün, 12.00'de de mitingin başlayacağını bildirdi.

Ege Üniversitesi Kadın Sorunları Araştırma ve Uygulama Merkezi sorumlusu Prof. Dr. Nurselen Toygar, mitinge İzmir'deki yaklaşık 70 kurum ve kuruluşun yanı sıra, Ege Bölgesi'ndeki 12 eczacı odası ile CHP, DSP, GP ve İP'nin de destek verdiğini belirtti. Özellikle KKTC'den de büyük katılım beklediklerini dile getiren Toygar, "Az sayıda ama anlamlı pankartlar açılmasına karar verildi.

Miting alanında sadece Türk bayrağı ve Atatürk resimleri olacak. Mitinge kadar herkesin evine, işyerine bayrak asması çağrısında bulunuyoruz. Tüm İzmir kırmızıya boyansın. İzmir'e yakışan bir miting olacağına inanıyoruz" dedi.

Öte yandan İzmir'de körfez vapurlarının süsleneceği, Çeşme ve Alaçatı marinalarından kalkacak teknelerin denizden destek vereceği, balıkçı teknelerinin katılım önerisinin de değerlendirileceği bildirildi.