BIST 10.083
DOLAR 32,39
EURO 34,76
ALTIN 2.429,25
HABER /  GÜNCEL  /  YEREL

Şanlıurfalı genç hafızlar ödüllendirildi

Şanlıurfa'da hafız olan 35 genç ödüllerini Diyanet İşleri Başkanı Ali Bardakoğlu'dan aldı.

Abone ol

Devlet Su İşleri 15. Bölge Müdürlüğü Konferans Salonu'nda düzenlenen ödül törenine Diyanet İşleri Başkanı Ali Bardakoğlu, Şanlıurfa Müftüsü Ramazan Tahiroğlu, din görevlileri ve hafızlar katıldı. Program bir dakikalık saygı duruşu, İstiklal Marşı ve Kur'an-ı Kerim'in okunmasıyla başladı.

Programın açılış konuşmasını yapan Diyanet İşleri Başkanı Ali Bardakoğlu, genç hafızlara seslenerek, "En güzel nimetlerden bir tanesi Allah'ın kelamını öğrenmektir. Öğrendiğimizi ahlakımıza yansıtmaktır ve onu
öğretmektir. Değerli gençler sizi 3 ayrı görev bekliyor. Bunlardan birincisi hıfzınızı koruyacaksınız.

Artık bundan sonra siz hafız olarak, Allah'ın kelamını öğrenmiş olarak biliniyorsunuz. Hafız hem ezberleyen demektir hem de muhafaza eden demektir. Alma ezberinizde bulunan Kur'an size devamlı yol göstersin ve devamlı mürşidiniz olsun. Onun için zihninizde olan Kur'an-ı amellerinize, ahlakınıza yazılır. Siz artık bundan sonra inşallah hem zihninizde, hem gönlünüzde hem de davranışlarınızda Kur'an'ın çizgisinde olun. Bir başka önemli konu ise sizler artık bundan sonra yeni nesilleri yetiştireceksiniz.

Her hafız etrafındaki gençleri Kur'an-a teşvik edecek, Kur'an öğretecek, süreleri öğretecek, ezber yaptıracak. Böylece bir kandil etrafına ışık saçan kandil olacak. Işığı kapatılmış, ışığı kendisine faydası olan bir kandil değil, ışığı uzaklara yansıyan bir kandil olmanızı istiyoruz" dedi.
Konuşmaların ardından Diyanet İşleri Başkanı Ali Bardakoğlu, hafız olan 35 gence ödüllerini verdi.