BIST 10.083
DOLAR 32,42
EURO 34,78
ALTIN 2.431,12
HABER /  GÜNCEL  /  YEREL

Eğirdir Gölü korumaya alınıyor

TÜBİTAK tarafından yürütülen, ‘Eğirdir Gölü Havzası Koruma Planı ve Özel Hüküm Belirleme’ çalışmasında son aşamaya gelindi.

Abone ol

Eğirdir Gölü Özel Hüküm belirleme toplantısı Isparta Valiliği toplantı salonunda gerçekleştirildi.

Isparta Valisi Ali Haydar Öner’in başkanlığında gerçekleştirilen toplantıya Çevre ve Orman Bakanlığı Çevre Yönetimi Genel Müdürü Prof. Dr. Lütfi Akça ve daire müdürleri ile ilgili uzmanlar katıldı. İl Çevre ve Orman Müdürü Tayfun Büyükküpcü, Eğirdir Gölü Özel Hüküm Belirleme Projesi’nin Türkiye Bilimsel ve Teknik Araştırma Kurumu Marmara Araştırma Merkezi tarafından yürütüldüğünü ve projenin 2010 yılı içerisinde tamamlanacağını söyledi.

Proje kapsamında Eğirdir Gölü’nün korunması ve koruma kullanma dengesinin kurulması amacıyla göl ve havzasındaki faaliyetlerin planlanacağını bildiren Büyükküpcü, “Projenin başlangıcından itibaren Bakanlık ve Valilik tarafından yöre halkının beklentilerinin ve sorunlarının dinlenmesi ve değerlendirilmesi için birçok halkın bilgilendirilmesi toplantısı gerçekleştirilmiştir. Projenin sağlıklı bir şekilde gerçekleştirilmesi için yörede bulunan kurum ve kuruluşlar, üniversiteler ve sivil toplum örgütleri ortak çalışmalar yapmış ve bundan sonrada yapılmaya devam edilecektir” dedi.