BIST 10.644
DOLAR 32,21
EURO 35,10
ALTIN 2.499,13
HABER /  GÜNCEL  /  YEREL

Kadir Has stadına en büyük Türk bayrağı

Dünyada gökyüzünde açılan en büyük bayrak ünvanı olan ve Rekorlar kitabına giren Türk bayrağı statta açıldı.

Abone ol

''Dünyada gökyüzünde açılan en büyük bayrak'' olarak 2005 yılında Guinness Rekorlar Kitabı'na giren 513 metrekare büyüklüğündeki Türk bayrağı, 19 Mayıs kutlamaları için Kadir Has Stadyumu'na asıldı.

Kadir Has Stadyumu Müdürü Ali Üstünay, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Kayseri 1. Komando Tugay Komutanlığında bulunan dev bayrağın 19 Mayıs Atatürk'ü Anma ve Gençlik ve Spor Bayramı törenleri için özel olarak getirildiğini belirtti.

Ali Üstünay, şunları söyledi:

''Bayram kutlamalarında stadyuma 513 metrekare büyüklüğündeki bayrağımızı asmak için 1. Komando Tugay Komutanlığıyla görüşme yaptık. Bize teslim edilen bayrağın kenarına, rüzgardan etkilenmemesi için bez kordon geçirdik. 513 metrekare büyüklüğündeki bayrağımız stadyumlara asılan en büyük Türk bayrağı olacak. Bayram provası için stadyuma gelen gençlerimiz bayrağımızı alkışlayarak büyük ilgi gösterdi.''

Kayseri Hava İkmal Bakım Merkezi Paraşüt Atölyesi'nde özel paraşüt kumaşı kullanılarak dikilen 18.6 metre eninde, 28.5 metre boyunda ve 25 kilogram ağırlığındaki Türk bayrağı 16 Aralık 2005 tarihinde uçaktan paraşütle atlayan Üsteğmen Gazali Peltek tarafından 1700 metre yükseklikte açılmıştı.

Guinness Rekorlar Kitabı'nın o günkü Türkiye Temsilcisi Prof. Dr. Orhan Kural, bayrağın enini ve boyunu ölçerek rekor başvurusunu tescil etmişti.