BIST 10.267
DOLAR 32,29
EURO 34,82
ALTIN 2.413,79
HABER /  GÜNCEL  /  YEREL

Uyanık işçiler işsiz kalmaktan kurtuldu

AK Parti Grup Başkanvekili Kılıç'ı çıkışta yakalayan işçiler, biten hastane inşaatı sonrası işsiz kalacaklarını belirterek çalışma taleplerini iletti.

Abone ol

Samsun Bölge ve Eğitim Hastanesi'ni inceleyen AK Parti Grup Başkanvekili Suat Kılıç'ı çıkışta yakalayan işçiler, biten hastane inşaatı sonrası işsiz kalacaklarını belirterek çalışma taleplerini iletti. Kılıç, işçilere başka bir hastane inşaatında çalıştırılmaları sözünü verdi.

Kıranköy Mahallesi eski havaalanı alanında yapımı tamamlan Mehmet Aydın Eğitim ve Araştırma Hastanesi inşaatının tamamlanmasının ardından TOKİ'den Sağlık Bakanlığı'na devir gerçekleşti. AK Parti Grup Başkanvekili Suat Kılıç, İl Sağlık Müdürü Dr. Mustafa Kasapoğlu, AK Parti Samsun İl Başkanı Adem Güney ve çok sayıda muhtar, sağlık görevlileriyle birlikte 570 yataklı hastanede incelemelerde bulundu. Hastane çıkışında inşaatta çalışan işçilerle selamlaşan Kılıç, işçilerin ilginç talepleriyle karşılaştı.

Hastane inşaatının bittiğini, kendilerinin işsiz kalacağını, başka inşaatlarda çalışmak istediklerini belirten işçilerin talebi üzerine Kılıç, "Samsun'da çok sayıda hastane yapılıyor. Bu arkadaşların telefonlarını alın. İşsiz kalmasınlar. O hastanelerin inşaatında çalışmalarını sağlayalım" demesi üzerine işçilerin yüzü güldü. Bazı işçiler de, Kılıç'a devlet kademesinde çalışma taleplerini illetti.

Eski havaalanı noktasında yeni tedavi birimleriyle birlikte 570 yataklı Bölge Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nin inşaatının tamamlandığını, devrinin gerçekleştiğini belirten Milletvekili Suat Kılıç, havaalanının sağlık kampüsü haline getirilmesi için çalışmaların sürdüğünü söyledi. 150 yataklı kardiovasküler, 150 yataklı fizik tedavi, 100 yataklı adli psikiyatri hastaneleri ile 100 yataklı onkoloji merkezinin 5 yıl içerisinde Samsun'a kazandırılacağını, 350 yataklı Kadın ve Doğum Eğitim Araştırma
Hastanesi'nin yapımının 2010 yılı yatırım programına alındığını belirten Kılıç, "570 yataklı Eğitim Araştırma Hastanesi tamamlandı. 250 yataklı Ruh Sağlığı ve Hastalıkları Hastanesi yapımı sürüyor. Toplamda Samsun'a bin 680 yatak kapasiteli hastane kazandırmış olacağız. Mevcutları da iyileştirip yatak kapasiteleri artırılacak. Bölge Araştırma ve Ruh Sinir Hastalıkları Hastanesi'nin devlete maliyeti iç donanımıyla lirlikte yaklaşık 250 milyon TL'yi bulacak. 40 yataklı AMATEM'in yapımı da ayrıca devam
etmektedir" dedi.

Türkiye'nin artık sağlıkta kendisiyle yarıştığını ifade eden Kılıç, Samsun'un sağlık sektöründe bölgenin lideri olma konuma ilerlediğini sözlerine ekledi.