BIST 10.644
DOLAR 32,20
EURO 35,01
ALTIN 2.500,70
HABER /  GÜNCEL  /  YEREL

SEDAŞ an borçlulara ödeme kolaylığı

SEDAŞ İcra Başkanı Bekir Sami Güven düzenlediği basın toplantısında, kampanyanın kapsamı ve uygulanması hakkında bilgi verdi.

Abone ol

Sakarya Elektrik Dağıtım A.Ş. (SEDAŞ), borçlarını icraya sevk ettiği abonelerinin borçlarını kolaylıkla ödeyebilmeleri için bir kereye mahsus olmak üzere peşin ödemede yüzde 100'e varan faiz indirimi kampanyası başlatıyor.

SEDAŞ İcra Başkanı Bekir Sami Güven düzenlediği basın toplantısında, kampanyanın kapsamı ve uygulanması hakkında bilgi verdi. Kampanya ile müşterilerinin borç yükünü hafifletmeyi ve borçlu abonelere kolaylık sağlamayı hedeflediklerini belirten Güven, şöyle konuştu: "2010 faturaları hariç olmak üzere, icra dosyalarında elektrik borcu olan müşterilerimize borçlarını ödeyebilmeleri için büyük kolaylık sağlayan bu faiz indirimi, müşterilerimize çok uygun ödeme koşulları ve avantaj sunuyor. Bu fırsatı değerlendiren müşterilerimize faiz indirimi büyük fayda sağlayacak. SEDAŞ'ın faiz indirimi kampanyasından yararlanmak isteyen müşterilerimize alternatif ödeme imkanları sunuyoruz. Peşin ödemede yüzde 100'e ve 4 taksit ile ödemede ise yüzde 70'e varan faiz indirimi uygulanacaktır."

Güven, SEDAŞ'ın borcu icrada olan müşterilerinin ve kampanya süresince borcu icraya intikal eden müşterileri içinde kampanya seçenekleri doğrultusunda faiz indirimi uygulamasının sürdürüleceğini belirterek, faiz indirimi kampanyasının SEDAŞ'ın faaliyet alanı olan Sakarya, Kocaeli, Bolu ve Düzce illerindeki borçlu müşterilerinin tüm icra dosyalarını kapsadığını söyledi.

Kampanyanın 1 Haziran 2010 tarihi itibarıyla başlayacağını ifade eden Güven, kampanyanın 31 Temmuz 2010 tarihinde sona ereceğini belirtti. Sakarya, Kocaeli, Bolu ve Düzce'de 31 bin icrada bulunan dosya bulunduğunu belirten Güven, şunları söyledi. "Müşterilerimiz borçlarını internetten öğrenebilir, borç sorgulaması yapmak isteyen müşterilerimiz www.sedas.com adresinde ana menüde müşteri hizmetleri başlığı altındaki müşteri bilgileri sayfasında borç bilgisi öğrenme butonuna basarak açılan sayfadan borç sorgulaması yapmak için fatura bildirimleri üzerinde yazan abone no ve işletme koduna girerek fatura borçlarını sorgulayabilirler. Borçların ödenmesi için büyük kolaylık sağlayan faiz indirimi, müşterilerimize çok uygun ödeme koşulları ve avantajları sunuyor. Bu fırsatı değerlendiren müşterilerimiz faiz indirimi kampanyasından büyük fayda sağlayacak ve karlı çıkacaklardır."
Borçluların içinde kamu kurumlarının da bulunduğunu ifade eden Güven, bu kampanya ile icralık 31 bin dosyanın tamamını kapatmayı amaçladıklarını sözlerine ekledi.