BIST 10.276
DOLAR 32,27
EURO 34,81
ALTIN 2.409,99
HABER /  GÜNCEL  /  YEREL

Tuncelide Kılıçdaroğlu sevinci

Kemal Kılıçdaroğlu'nun CHP Genel Başkanlığına adaylığını açıklaması, memleketi Tunceli'de büyük sevinçle karşılandı.

Abone ol

Kemal Kılıçdaroğlu'nun bugün CHP Genel Başkanlığına adaylığını açıklaması memleketi Tunceli'de büyük sevince neden oldu.

Açıklama CHP İl Örgütü'nde de büyük sevinç oluşturuken CHP eski Tunceli Milletvekili Bekir Gündoğan, il örgütü olarak hemşerilerini sonuna kadar desteklediklerini kaydetti. Gündoğan, "Kemal Kılıçdaroğlu eşitlik, demokrasi ve insan hakları konusunda farklı görüşleri olan bir halk adamı. Halk tipi bir liderdir, CHP'yi daha ilerici, daha sosyal demokrat bir çerçevede düşünüyor.

Düşüncelerini de uygular, bunun için partiyi iktidara taşıyacağına inanıyorum. Kemal beyin başkanlığa gelmesi partiye büyük oy kazandırır. CHP'de bir kan değişikliği şarttı. Kemal Kılıçdaroğlu zaten potansiyel bir genel başkandı. Etnik kökeninden dolayı partiyi bir yerlere taşıyamayacağı söylenir, ancak Kemal Kılıçdaroğlu yerel seçimde partiyi İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı seçimlerinde yüzde 38'lere varan oy desteğini arkasına aldı. Bu da gösteriyor ki Kılıçdaroğlu CHP'nin yüzde 26 olan oy oranını daha yükseklere taşıyacağına inanıyorum. Yıllardır CHP bir genel başkan değişimine muhtaçtı" dedi.

Hemşerileri Kılıçdaroğlu'nun Atatürk'ün koltuğuna oturmasından sevinç duyacaklarını söyleyen Şükrü Cömert adlı vatandaş ise, "Şu saatten sonra artık Tunceli bölünme, parçalanma durumuna düşmeyecektir. Bu saatten sonra Tunceli, Kemal Kılıçdaroğlu'nun gelişiyle bütünleşerek iki milletvekili göndermek durumundadır. Kemal Kılıçdaroğlu'na, ikinci Kemalizm dönemine hoş geldin diyoruz, saygılar sunuyoruz" diye konuştu.

Emekli Öğretmen Hasan Karabulut ise, "Kişilerin değişmesi partiyi değiştirmez" diyerek, "Kılıçdaroğlu'nu sevmemize rağmen partiyi değiştireceğini sanmıyorum" ifadelerini kullandı.