BIST 10.644
DOLAR 32,20
EURO 35,01
ALTIN 2.500,70
HABER /  GÜNCEL  /  EĞİTİM

Koç Fest şampiyonları belli oldu

Koç Fest, beşinci yılında Karadeniz Teknik Üniversitesi’nden start alarak coşku ve heyecan rüzgarı estirdi

Abone ol

Koç Fest, beşinci yılında Karadeniz Teknik Üniversitesi’nden start alarak coşku ve heyecan rüzgarı estirdi. Koç Fest, altıncı durağı olan Uludağ Üniversitesi’nde gençlerin yoğun ilgisi ile karşılaştı. Koç Fest kapsamında, masa tenisi branşında gerçekleşen ‘Koç Fest Üniversite Spor Oyunları” 14 Mayıs’ta sona erdi.


Kıran kırana rekabetin yaşandığı müsabakalar sonucunda bayanlarda Gazi Üniversitesi, erkeklerde Marmara Üniversitesi galip geldi. İkinci sırayı bayanlarda Kocaeli Üniversitesi ve erkeklerde Lefke Avrupa Üniversitesi takımı alırken, bayanlarda Anadolu Üniversitesi erkeklerde Muğla Üniversitesi üçüncü sırayı aldı. Takımlar 15-19 Mayıs tarihlerinde Denizli’deki finalde ‘büyük kupa’ için yarışacak.


Koç Holding’in 2006 yılından bu yana düzenlediği Koç Fest; 5. yılında 26 Nisan-19 Mayıs tarihleri arasında üniversitelileri kendi kampüslerinde, üniversite spor oyunları, eğlence, heyecan ve sürprizlerle buluşturmaya devam ediyor. Gençlere sporculuk ruhunu aşılamayı ve fair play ruhunun üniversite yıllarından başlayarak yerleşmesini amaçlayan Koç Fest’in altıncı durağı 12-14 Mayıs tarihleri arasında Bursa oldu.
Masa tenisi branşının galipleri belli oldu

Bursa’da Uludağ Üniversitesi’nde masa tenisi branşında gerçekleştirilen Koç Fest Üniversite Spor Oyunları bayanlar kategorisinde ilk üç takım sırasıyla; Gazi Üniversitesi, Kocaeli Üniversitesi ve Anadolu Üniversitesi olurken erkeklerde ise ilk üç takım sırasıyla Marmara Üniversitesi, Lefke Avrupa Üniversitesi ve Muğla Üniversitesi oldu. Uludağ Üniversitesi’nde düzenlenen masa tenisi müsabakalarında ilk üçe kalan takımlar ‘büyük kupa’ için Denizli’de karşı karşıya gelecek.

Koç Fest Üniversite Spor Oyunları’nda masa tenisi branşında ferdi sıralamada erkeklerde birinci Marmara Üniversitesi’nden Hacı Halil olurken bayanlarda birinci Gazi Üniversitesi’nden Deniz Çubuktar oldu. İkinci sırayı bayanlarda İstanbul Üniversitesi’nden Gönül Koyun erkeklerde Marmara Üniversitesinden Hasan Doğan alırken, bayanlarda Anadolu Üniversitesi’nden Damla Çişem Özel erkeklerde Çukurova Üniversitesi B. Taci Menteş üçüncü sırayı aldı.

Koç Fest kapsamında düzenlenen masa tenisi müsabakaları, eğlenceli oyunlar ve Türkiye’nin en başarılı rock gruplarından Manga’nın soluk kesici konseriyle Uludağ Üniversitesi kampüsü, 12-14 Mayıs tarihleri arasında adeta bir şenlik alanına dönüştü.

Üniversiteliler gündüz eğlenceli etkinlikler, gece Manga konseri ile keyifli anlar yaşadı

Üniversiteliler, gün boyu bowling’den super jumper’a, sanal ortamda gerçekleştirilen oyunlara kadar heyecan dolu etkinliklere katıldılar. Festivalde basket potalarında verdikleri zorlu mücadeleden başarıyla çıkan gençler soluğu segway, uçan bisiklet, birebir futbol, bowling, playstation gibi birbirinden keyifli oyunlara katıldılar. Etkinliklere katılan gençler aralarında Lap Top, PSP ve ipod’un yer aldığı onlarca hediyenin de sahibi oldular. Gündüz hareketli oyunlarla eğlenen gençler, günün yorgunluğunu, ünlü rock gruplarından gençlerin ilk tercihi olan Manga’nın birbirinden güzel parçaları eşliğinde dans ederek attılar.
Koç Fest Üniversite Spor Oyunları Denizli’de 3000 sporcunun katılımıyla son bulacak

Bu yıl 26 Nisan-19 Mayıs tarihleri arasında düzenlenen Koç Fest kapsamında, Karadeniz Teknik Üniversitesi’nde hentbol, Gaziantep Üniversitesi’nde futsal, Akdeniz Üniversitesi’nde voleybol, Selçuk Üniversitesi’nde basketbol, Anadolu Üniversitesi’nde futbol, Uludağ Üniversitesi’nde masa tenisinin dalında müsabakalar düzenlendi. Denizli’deki Büyük Final’de, toplam 8 branşta, 3.000 sporcu Türkiye kupaları için yarışacak.

Birinciler Avrupa Şampiyonaları’nda Türkiye’yi temsil edecek
Koç Fest Üniversite Spor Oyunları’nın başarılı takım ve sporcuları, Türkiye'yi düzenli olarak uluslararası organizasyonlarda temsil etme fırsatını yakalayacaklar ve branşlarında şampiyon olan takımlar Avrupa Şampiyonaları’na gitme fırsatını elde edecekler.