BIST 10.267
DOLAR 32,27
EURO 34,83
ALTIN 2.412,39
HABER /  GÜNCEL  /  EĞİTİM

Üniversiteli öğrencilerden örnek davranış

Ankara Üniversitesi öğrencilerinden örnek davranış. Öğrenciler harçlıklarını biriktirerek okul onardı.

Abone ol

Ankara Üniversitesi öğrencileri Batman'ın Beşiri ilçesine bağlı Çevrimova köyündeki okul için harçlıklarını biriktirip malzeme aldı. Okulu onardı ve çocukların hizmetine sundu.

Ankara Üniversitesi Zihinsel Engelliler Öğretmenliği Bölümü öğrencileri Batman'ın Beşiri ilçesine bağlı Çevrimova köyündeki ilköğretim okulunu onardı.

Batman Milli Eğitim Müdürü Şerif Akboğa, öğrenciler tarafından onarılan okulda düzenlenen törende yaptığı konuşmada, üniversite öğrencilerinin köy okulunu ''Ankara Üniversitesi Halkın Üniversitesi Projesi'' kapsamında onardığını söyledi.

Ankara'dan gelen öğrencilerin yaptığı çalışmanın büyük fedakarlık olduğunu vurgulayan Akboğa, şöyle dedi:

''Sosyal bilinci paylaşmamız gerekiyor. Bu paylaşımın en iyi örneklerinden birini bugün burada yaşıyoruz. Gençler kendi derslerinden taviz vererek, olağanüstü fedakarlıkla burada çalışmışlar. Okulumuzun gerçekten çok güzel şekilde onarımını yapıp, çocuklarımızın hizmetine sundular.''

Ankara Üniversitesi Zihin Engelliler Öğretmenliği Bölümü öğrencisi Hülya Kalabalık da üniversitede sadece okumayı doğru bulmadıklarını, bunun için de üzerlerine düşen sosyal sorumluluk projelerini gerçekleştirmeyi kararlaştırdıklarını söyledi.

Batman Milli Eğitim Müdürlüğü ile irtibata geçerek, kendilerine önerilen Çevrimova köyüne geldiklerini anlatan Kalabalık, ''Arkadaşlarımızla, harçlıklarımız ve bazı destek veren kişilerden temin ettiğimiz malzemeleri de alarak köye geldik. Öğretmen ve öğrencilerle birlikte okulu onararak, daha iyi hizmet verebilecek duruma getirdik. Umarım diğer üniversite gençlerine, büyüklerimize ve küçüklerimize örnek oluruz'' diye konuştu.