BIST 10.267
DOLAR 32,28
EURO 34,82
ALTIN 2.412,75
HABER /  GÜNCEL  /  YEREL

Aytaç Duraka şok suçlama!

Adana Büyükşehir Belediyesi avukatları, görevden alınan Aytaç Durak ile oğlu Gökhan Durak hakkında suç duyurusunda bulundu.

Abone ol

Adana Büyükşehir Belediye Başkanlığı, kadrosu belediyede iken Aytaç Durak'ın oğlu Gökhan Durak'ın sahibi olduğu televizyonda program yapıp, mesai harcadığı öne sürülen 23 kişi hakkında Cumhuriyet Savcılığı'na suç duyurusunda bulundu.

Sabah gazetesinin haberine göre, Aytaç Durak'ın suç örgütünün lideri olduğu belirtilen dilekçede şüphelilerin "Suç işlemek amacı ile örgüt kurma, görevi kötüye kullanma, denetim görevini ihlal, zimmet ve irtikap" suçları işledikleri ileri sürüldü. İçişleri Bakanlığı tarafından hakkındaki soruşturmalar nedeniyle açığa alınan Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Aytaç Durak'a bir suç duyurusu da Adana Büyükşehir Belediye Başkanlığı'ndan geldi.

Başkanlık hukuk bürosu avukatları tarafından hazırlanan suç duyurusu dilekçesinde belediye kadrosunda olan bazı personelin, mesailerini Durak'ın oğlu Gökhan Durak'ın sahibi olduğu "Çukurova Televizyonu" nda harcadıkları ileri sürüldü. Dilekçede Durak'ın suç örgütünün liderliğini yaptığı, şüphelilerin organize bir şekilde emir komuta silsilesi içinde suç işlemek amacı ile örgüt kurdukları iddia edildi. Şüphelilerden 9'unun Adana'da yerel yayın yapmakta olan Çukurova TV personeli olmalarına rağmen, maaşlarının Adana Büyükşehir Belediyesi'nden ödendiği ileri sürülerek, "İşe gelmeden maaş aldıklarından dolayı bu kişilerin İş Kanunu ve ilgili mevzuat hükümlerine göre çıkışlarının verilmesi için şirketlere kurumumuz tarafından yazı yazılmıştır" denildi.

ORGANİZE İŞLER

Şüphelilerin hep birlikte emir-komuta zinciri içerisinde ve organize bir şekilde hareket edip, Adana Büyükşehir Belediyesi'ni zarara uğrattıkları belirtilerek, "Bunu yaparken şüpheliler, görevlerini kötüye kullanmışlar, denetim görevlerini yerine getirmemişler, zimmet ve zimmete sebebiyet verme suçu ile irtikap suçunu işlemişlerdir.

Bu kadar organize bir şekilde bu şüphelilerin bir araya gelmesi tesadüf olamaz. Ortada çok düşünülmüş, tasarlanmış ve uygulamaya konulmuş bir plan vardır. Bu da belediyeyi zarara uğratarak menfaat temin etmektir"
denildi. Sanıklar hakkında dava açılarak