BIST 10.083
DOLAR 32,39
EURO 34,76
ALTIN 2.429,25
HABER /  MAGAZİN  /  KÜLTÜR VE SANAT

Tecavüz Cannesı ikiye böldü

Amerikalı ünlü yönetmen Roman Polanski'nin tecavüz yüzünden İsviçre'den ABD'ye iade kararı Hollywood'u böldü.

Abone ol

Amerikalı ünlü yönetmen Roman Polanski'nin 33 yıl önce küçük yaşta bir kıza tecavüz ettiği gerekçesiyle İsviçre'den ABD'ye iade kararı Hollywood'u bir kez daha böldü.

42 yaşındaki İngiliz kadın oyuncu Charlotte Lewis'in, 16 yaşındayken kendisinin de Polanski'nin tacizine uğradığını söylemesinden sonra, ünlü Amerikalı yönetmen ve sinema oyuncusu Woody Allen, iade kararını haksızlık olarak niteledi.

Fransız filozof Bernard Henry Levy tarafından Cannes Film Festivali sırasında başlatılan ve Polanski'nin ABD'ye iade edilmek üzere tutulduğu ev hapsinden serbest bırakılmasını isteyen imza kampanyasına destek veren Allen, "Bu olay yıllar önce oldu. Polonski yeterince acı çekti. Cezasını ödedi. Artık yeter" dedi.

Ancak Hollywood'un ünlü oyuncusu Michael Douglas'tan beklenmedik bir tepki geldi.

Son günlerde gösterime giren "Wall Street -- Money Never Sleeps" filminin prömiyeri için Cannes'da bulunan Douglas, "Yasaları çiğneyen birisi için dilekçe imzalamak haksızlık olur" dedi.

Festivale katılan Fransız Yeni Dalga akımının temsilcisi, ünlü yönetmen Jean-Luc Godard ve aktör Mathieu Amalric de, Bernard-Henri Levy'nin girişimiyle başlatılan imza kampanyasına destek verdi.

74 yaşındaki Polanski, 19773 yılında, o zamanlar 13 yaşında olan Samantha Geimer adlı bir kıza tecavüz suçlamasıyla ABD'de mahkum olmuş ancak Avrupa'ya kaçmıştı. İsviçre, Polanski'yi ABD'ye iade etmek üzere halen evinde gözaltında tutuyor.