BIST 10.083
DOLAR 32,44
EURO 34,78
ALTIN 2.426,13
HABER /  GÜNCEL  /  YEREL

Barboros Kültür ve Sanat Evi açıldı

Urla köylerinde bir ilk olan Barbaros Emek Kültür ve Sanat Evi'nin açılışı kalabalık davetli topluluğunun katılımıyla gerçekleştirildi.

Abone ol

Batuhan ve Zeynep Bozkurt çiftinin Urla Barbaros Köyü'nün eski okul binasını restore ederek sanat evi haline getirdikleri açılışa Urla Kaymakamı Şahin Bayhan, Belediye Başkanı Selçuk Karaosmanoğlu, Barbaros Köyü Muhtarı Yüksel Ersan da katıldı.

Emek Kültür ve Sanat Evi'ni hizmete sunan İzmir İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü Güzel Sanatlar Şube Müdürlüğü'nden emekli Batuhan Bozkurt ve Maliye Bakanlığı Gelir Uzmanlığı'ndan emekli eşi Zeynep Bozkurt amaçlarının sanata ve sanatın gelişimine katkı sağlamak olduğunu belirttiler. Batuhan Bozkurt; “Sanat evinde kendi buluşum olan taş mozaik tekniği ile ilgili çalışmalar yapacağız. Değişik yerlerden toplanmış taşların kırılarak ve kıl cımbızlarla nakşedilmesiyle ortaya çıkan taş mozaik işlemesini köylülere de öğretmeyi amaçlıyoruz. Böylece köyümüzü alternatif bir turizm yöresi haline getirmeyi arzuluyoruz” dedi.

Barbaros Köyü'ndeki açtıklarını sanat evi ile aynı zamanda alternatif turizm potansiyelini de harekete geçirmek için ve bu sanat evi bünyesinde ahşaptan kulübelerin yer aldığını dile getiren Zeynep Bozkurt; “Amacımız, kendileri ile yabancılaşmadan, doğa, insanlar ve sanat ile iç içe olmak isteyenlere bu mekanda hem sanat yapmalarını hem de tatil yapmalarını sağlamak. Tarihi özellikleri hiç bozulmamış bu binayı restore ederek köylülerle birlikte çok güzel bir sanat evi haline getirdik. Gördüğümüz ilgi de bizlere doğru yolda olduğumuzu gösteriyor” dedi.

Urla Belediye Başkanı M. Selçuk Karaosmanoğlu, “harap haldeki eski okul binasını restore edip hizmete sunan ve sanat evi haline getiren Bozkurt çiftini kutluyorum. Bu sanat evinde çok güzel çalışmalar üreteceklerine inanıyorum” dedi.

Urla Kaymakamı Şahin Bayhan; “Turizm açısında önemli olan bu köyümüzde atıl durumda bulunan köy okulunun sanat evi olarak değerlendirilmesinden dolayı mutluyuz. Batuhan ve Zeynep Bozkurt çiftinin çok kısa zaman içinde onararak hizmete sunduğu emek kültür ve sanat evinin ilçemize hayırlı olmasını diliyor, buranın onarılmasında başta Köy Muhtarı Yüksel Ersan ve eski İl Genel Meclis Üyesi Özden Soybaş olmak üzere emeği geçenleri kutluyorum. Buranın çevredeki diğer köyleri harekete geçireceğine inanıyorum.

Bozkurt çiftinden ayrıca yaptıkları tüm resimlerin altına “Barbaros Köyü Urla” yazmalarını rica ediyorum” dedi.
Konuşmaların ardından açılış kurdelesini Urla Kaymakamı Şahin Bayhan, Belediye Başkanı M. Selçuk Karaosmanoğlu, Köy Muhtarı Yüksel Ersan, eski İl Genel Meclis Üyesi Özden Soybaş, Batuhan Bozkurt ve Zeynep Bozkurt birlikte kesti.Kalabalık davetli topluluğunun katılımıyla hizmete sunulan Barbaros Köyü Emek Kültür ve Sanat Evi açılışı kokteylle sona erdi.