BIST 9.991
DOLAR 32,37
EURO 34,73
ALTIN 2.433,95
HABER /  GÜNCEL

Samastçılar site hackledi!

Haber sitelerinden aktifhaber, kendilerini "Hepimiz Ogün Samast'ız" diye tanıtan bir grup tarafından hacklendi.

Abone ol

Aktifhaber isimli internet haber sitesi, kendilerini “Hepimiz Ogün Samast’ız” diye tanıtan hacker grubunun saldırısına uğradı.

Pazartesi akşamı 17:30 civarında gerçekleşen saldırı sonrası aktifhaberin ana sayfası silinerek yerine, “Hiçbirimiz Ermeni değiliz, Hepimiz Ogün Samast’ız” yazan CodeCryer&Aspava isimli hacker ya da hackerlar, sitenin altyapısıyla da oynadılar.

Aktifhaber, siteye verilen zararın giderilmesinden sonra saat 22.30'da yeniden yayına girdi. Ancak 23:15 civarı bir saldırı daha gerçekleştirildi ve onun giderilmesi de 2 saati buldu.

CodeCryer&Aspava isimli bilgisayar korsanlarının daha önce tahrip ettikleri, şifrelerini kırdıkları onlarca sitenin listesini de kendi siteleri olan dehsetialem'de yayınladıkları görüldü.

Hacker grubunun eylemlerini, DAT isimli bir yapılanma içinde sürdürdükleri, belirlendi. Kendilerine DAT Garnizon, DAT İstihbarat, DAT Harekat gibi isimler koyan grubun sloganı ise “karanlıkta” oynayanlar.

Hackerlerin sitede yarattığı tahribatı gideren aktifhaber yeniden yayına geçerken, konuyla İlgili Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı işlem başlattı. //