BIST 9.953
DOLAR 32,38
EURO 34,80
ALTIN 2.433,19
HABER /  POLİTİKA

Erdoğanı duygulandıran sahne

Etiyopya'da yoksul mahallesini dolaşan Başbakan Erdoğan, karşılaştığı manzara karşısında duygulandı...

Abone ol

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Addis Ababa’da gezdiği yoksul mahallesinde gördüğü manzara karşısında, "Böyle yerleri görünce insanlığımdan hicap duyuyorum" dedi.
     
Başbakan Erdoğan, Birleşmiş Milletler binasında gerçekleştirdiği ikili görüşmelerin ardından Sheraton Oteli’nin çevresinde bulunan yoksul mahallesine geldi.
     
Penceresiz, tek odadan oluşan, mutfak, banyo, tuvalet gibi bölümlerin bulanmadığı evlerde karşılaştığı manzara karşısında Başbakan Erdoğan’ın oldukça duygulandığı görüldü.
     
Erdoğan, bir baraka evin önünde basın mensuplarının sorusu üzerine şunları kaydetti:
     
"Sudan’da, Darfur’da bir kamp vardı. Ama burada insanlar yaşıyor. Şu anda Etiyopya’dayız. Etiyopya’nın başkentindeyiz. Başkentin de merkezindeyiz. Şurada hemen Sheraton Oteli var. Böyle yerleri görünce insanlığımdan hicap duyuyorum.
     
Burada açlık, hastalık her şey var.
     
Bu kişisel bir çaba ile ya da tek bir ülkenin halledebileceği bir konu değil, uluslararası alanda halledilmesi gereken bir sorun. Bütün ulusların buna el atması gerekir.
     
Çizginin üzerindeki yerleri gezerek, tozarak buralardan dünyaya bakmak çok kolay. Bizim gibi sorumluluk makamında olanlar özellikle buralardan dünyaya bakarlarsa çok daha anlamlı olacak."
     
Gezdiği evlerin sakinleriyle sohbet eden ve sorunlarını dinleyen Başbakan Erdoğan, çocuklara da çikolata dağıttı.
     
Daha sonra basın mensuplarının sorularını yanıtlayan Başbakan Erdoğan, şöyle konuştu:
     
"Afrika birliği çok önemli bir birlik. 2005 yılını ’Afrika Yılı’ ilan etmemizin önemi çok daha açık net ortaya çıkıyor.
     
Büyük ihtimalle Haziran ayında Afrikalı ülkelerin liderleriyle Türkiye de bir toplantı yapacağız. Bazı liderlerle bunun görüşmelerini yaptık. Çalışmalar yapılıyor. Bir aksilik olmazsa Haziran ortasında zirveyi gerçekleştireceğiz.