BIST 10.173
DOLAR 32,27
EURO 34,99
ALTIN 2.446,59
HABER /  GÜNCEL

Savaş büfeciyi dama çıkarttı

Avcılar Belediyesi ile Büyükşehir Belediyesi arasındaki büfe savaşı vatandaş Kenan'ı çatıya çıkarttı.

Abone ol

İki Belediye arasındaki Büfe Savaşı vatandaş Kenan’a eylem yaptırdı.

Damda büfeci var…

Avcılar Endüstri Meslek Lisesi’nin bahçesindeki trafonun çatısına çıkan Kenan Aktürk isimli büfeci 15 gün önce Avcılar Belediyesi tarafından yıkılan büfesinin yerine bu kez Büyükşehir Belediyesi başka bir büfe koymaya çalışınca kıyamet koptu. Büfeci Kenan Aktürk kendi büfesinin yerine başka büfe koyan Büyükşehir Belediyesini çatıya çıkarak protesto etti.

Avcılar Endüstri Meslek Lisesi Müdürünün şikayeti üzerine okul önündeki büfesi Avcılar Belediyesi Zabıtası tarafından kaldırılan büfenin yerine bu kez Büyükşehir Belediyesi başka bir büfe koymaya çalışınca iki belediye arasında “Büfe Savaşı” başladı.

Okul önüne büfe koymaya kalkışan Büyükşehir Belediyesine bu kez Avcılar Belediye Zabıta Ekipleri izin vermedi. Olay yerine gelen büfenin eski sahibi Kenan Aktürk isimli genç ise okulun bahçesindeki trafoya çıkıp, “Nerede bu devlet, nerede bu millet” diye eylem yaptı. Elinde bıçakla eylem yapıp Büyükşehir’in koyduğu büfenin kaldırılmasını isteyen Kenan Aktürk’ü kimse ikna edemedi. Büyükşehir ekipleri vatandaş eylemden vazgeçmeyince bu kez portatif büfeyi kaldırmak zorunda kaldı. Vatandaş Kenan’ın bıçaklı eylemi ise sonuç verdi. Büfenin kaldırıldığını gören Kenan Aktürk çıktığı trafodan aşağı indi.

Kendi büfesinin Avcılar Belediyesi tarafından kaldırıldığını söyleyen Kenan Aktürk, “Benim bayiliklerim vardı. Okul müdürünün şikayeti üzerine belediye büfemi kaldırdı. Büyükşehir’e başvurdum. Bana izin vermediler. Şimdi başkasına izin veriyorlar. Haksa bana vermeliler. Avcılar’ lı olduğum için bana izin vermediler. Ama kendi yandaşlarına burayı peşkeş çekiyorlar. Bu nasıl anlayış” dedi.

Büfe koydurtmayacağız
Avcılar Belediyesi Zabıta Müdürü Mehmet Güven ise, Ana arter üzerinde ve E-5 Üzerindeki, Okul önlerindeki büfelerin kaldırılmasını Büyükşehir Belediyesinin talebi üzerine kaldırdık. Okul önlerini bayağı temizlemişken Büyükşehir Belediyesi tarafından düzenlenmiş bir evrak görüyoruz. Ana arter’i kiralamış bir vatandaş karşımıza çıkıyor. İlçe Kaymakamlığı, Emniyet Müdürlüğü ve Avcılar Belediyesi olarak bu tür seyyar satış yapanlara izin vermiyoruz, vermeyeceğiz. Buraya büfe koydurtmayacağız. Madem büfe konulacaktı var olanı niye kaldırdık. Bu tür yerlere fırsat verilmesin diye. Seyyara yönelik tavizimiz olmayacak.” dedi.