BIST 10.161
DOLAR 32,24
EURO 35,03
ALTIN 2.461,54
HABER /  SPOR

İşte seyyah futbolcular

Süper Lig'deki 13 oyuncu, futbola başladıklarından beri yaptıkları transferlerle 'seyyah futbolcu' ünvanını aldı.

Abone ol

Türkiye Süper Ligi futbolcularından 13'ü yaptıkları transferler ile "Seyyah futbolcu" ünvanına ulaştı. Tolga Doğantez futbola başladığı seneden bu seneye kadar yaptığı 13 transfer ile ilk sırayı aldı. Tolga'yı 11'er transfer ile Evren Turhan ve Mustafa Kocabey izliyor.

Ceyhun Eriş, Ümit Ozan, Niyazi Güney, Ahmet Yıldırım ve Tamer Tuna futbol yaşantıları boyunca 9 kulübe transferlerini gerçekleştirdiler..Şenol Karagöl 8, Altan Aksoy, Cenk İşler 7, Okan Koç ve Yusuf Şimşek de 6'şar transfere imza attılar.

En çok imza atan futbolcu olan Tolga Doğantez sırasıyla 1994 yılından bugüne kadar Y.Turgutluspor (2), Y.Bornovaspor (2), Aliağaspor, Adıyamanspor, Gençlerbirliği, Beşiktaş, İstanbulspor, Ankaragücü (2), Ankaraspor, Samsunspor, Diyarbakırspor, Sivasspor'da forma giydi. Tolga'nın şu anki takımı ise Çaykur Rizespor.

Mustafa Kocabey ise 1993 yılından bu güne kadar Galatasaray, Kocaelispor, Çanakkale Dardanelspor (4), Zeytinburnuspor, Kayserispor (2), Y.Yozgatspor, Samsunspor, Konyaspor, Vestel Manisaspor, Kayseri Erciyesspor ve Etimesgut Şekerspor takımlarının formasını taşıdı.

Bir diğer futbolcu Evren Turhan ise 1992 yılından bugüne kadar sırasıyla Balıkesirspor, Kocaelispor (2), Galatasaray, Siirt Jet-Paspor, Adanaspor, Malatyaspor (2), Diyarbakırspor, Samsunspor, Ankaragücü, Etimesgut Şekerspor ve son olarak da Sakaryasporla sözleşme imzaladı.

Diğer Futbolcular ve imza attıkları takımlar şöyle :

Ceyhun ERİŞ : Galatasaray (3), Çaykur Rizespor, Göztepe (2), Siirt Jet-Pa, Fenerbahçe, Ankaragücü (2), Gençlerbirliği, Konyaspor ve Samsunspor. Halen Ankaragücü'nde oynuyor.

Ümit OZAN : Ç.Rizespor (2), Bulancakspor, Pazarspor, Ankaragücü, Diyarbakırspor, Adanaspor (2), Bursaspor, Urfaspor, A.Sebatspor Niyazi GÜNEY : PTT, G.Antepspor (2), D.Ç.Karabükspor, Ankaragücü, Beşiktaş, Konyaspor, Diyarbakırspor, Ankaragücü (3), Mardinspor, Uşakspor..

Ahmet YILDIRIM : İzmirspor, Fenerbahçe (2), Samsunspor, Ankaragücü, İstanbulspor, Galatasaray, Beşiktaş, Ankaraspor, Etimesgut Şekerspor Tamer TUNA : Galatasaray (2), Petrolofisi, Denizlispor, Ç.Dardanelspor, Trabzonspor, Beşiktaş, Bursaspor, Samsunspor, Etimesgut Şekerspor Şenol KARAGÖL : Beypazarı Bel.Spor, Şekerspor, Bursaspor, Diyarbakırspor, Ankaraspor, Sakaryaspor, Antalyaspor, Malatyaspor..

Altan AKSOY : Göztepe, İstanbulspor, Adanaspor, Kocaelispor, Konyaspor, Galatasaray, Rizespor..

Cenk İŞLER : Samsunspor (3), Ünyespor, Adanaspor, İstanbulspor, Konyaspor, Ankaragücü, Kayseri Erciyesspor Okan KOÇ : Ç.Dardanelspor, Gençlerbirliği, Beşiktaş (2), Konyaspor (2), Ankaragücü (2), V.Manisaspor Yusuf ŞİMŞEK : Kemerspor, Denizlispor (2), Fenerbahçe (2), Gaziantepspor, Ankaraspor, Sebatspor..

NOT : Parantez içindeki rakamlar futbolcuların o takımla kaç kez transfer olduğunu gösterir.