BIST 10.182
DOLAR 32,14
EURO 35,01
ALTIN 2.460,89
HABER /  DÜNYA

Hizbullah söz verdi

Nasrallah, "Lübnan’ın iç savaşa ve mezheplar arası savaşa sürüklenmeyeceğini ilan ettiğini" söyledi.

Abone ol

Lübnan’da faaliyet gösteren Hizbullah örgütünün lideri Hasan Nasrallah, "Lübnan’ın iç savaşa ve mezheplar arası savaşa sürüklenmeyeceğini ilan ettiğini" söyledi.

Kerbela’da şehit edilen Hz. Hüseyin’i anmak için düzenlenen etkinlik kapsamında Beyrut’un güneyinde sabahın erken saatlerinden itibaren toplanan kadın, erkek ve çocuk, binlerce Hizbullah taraftarı, önce Hz. Hüseyin için dua etti. Siyah renkler içindeki binlerce kişi, önde çocukların ve arkasında kadınların oluşturduğu yürüyüşle, anma töreninin yapılacağı alana yöneldi.

Yol boyunca özel olarak kurulan ses sisteminden yapılan anonslarla, Hz.

Hüseyin’in şehit edilmesiyle ilgili okunan ağıtlara ve dualara kalabalık eşlik etti. Geniş güvenlik önlemlerinin alındığı alana giren binlerce kişi, burada Hizbullah Genel Sekreteri Hasan Nasrallah’ın özel olarak hazırlanan bir binanın ikinci katındaki balkondan gözükmesi üzerine uzun süre tezahüratta bulundu ve slogan attı.

Nasrallah, burada yaptığı konuşmada, Lübnan’daki direnişin toplumsal olduğunu belirterek, "Lübnan’ın iç savaşa ve mezhepler arası savaşa sürüklenmeyeceğini ilan ediyorum. Beyrut şehrine ve ahalisine sesleniyorum: Sizi hiç kimse korkutmasın ve kullanmasın. Direnişin silahı sizleri korumak içindir" dedi.