BIST 9.968
DOLAR 32,38
EURO 34,72
ALTIN 2.426,10
HABER /  GÜNCEL

Fiş istemeyene Maliyeden ceza

Yeni yılla birlikte Maliye'de denetimler arttı. Maliye Bakanlığı fiş vermeyen esnafa da fiş almayan vatandaşa da ceza kesecek

Abone ol

Maliye,yeni yılla birlikte vergi denetimlerini arttırdı.Bursa Vergi Dairesi Başkan Vekili Mustafa Gürhan Acar,yapılan denetimlerde fiş vermeyen mükellefle birlikte belge almayan vatandaşlara da ceza kesildiğini açıkladı.

Bursa Vergi Dairesi Başkan Vekili Mustafa Gürhan Acar yaptığı yazılı
açıklamada,yoğun vergi denetimlerinin devam ettiğini ifade ederek, "Alım satımlarda satıcıların fatura-fiş düzenlemesi kadar,vatandaşların da belge istemesinin toplumsal bir görev olduğu unutulmamalıdır.Vatandaşlarımızın, mükelleflerimizin belge düzeninin yerleşmesi konusunda duyarlı olmaları ve dikkat etmeleri gerekmektedir.Denetimlerde fiş, fatura ve benzeri yasal belge verilmediği tespit edilen mükellefe 139 YTL,almayan vatandaşa ise bunun 5'te 1'i kadar 27.80 YTL ceza uygulanmaktadır.Ayrıca vatandaşlarımızın yapacakları alışverişlerde aldıkları fiş,fatura vb. yasal belgeler tüketici hakları açısından da bir garanti belgesi niteliğindedir" dedi.

Acar,maliye tarafından yapılan denetimlerde vatandaşların cezai müeyyideye maruz kalmaması için belge alması ve bunları saklaması gerektiğini sözlerine ekledi.