BIST 9.916
DOLAR 32,44
EURO 34,74
ALTIN 2.438,67
HABER /  GÜNCEL

Rusya, Avrupa'ya gaz sevkiyatını durdurdu! Kuzey Akım Boru Hattı kapatıldı

RUSYA, Kuzey Akım Boru Hattı üzerinden Avrupa'ya gaz sevkiyatını bu sabah itibarıyla 3 günlüğüne durdurdu.

Abone ol

AFP bu gelişmeyi 'acil' kodu ile abonelerine duyururken Rus TASS Haber Ajansı kesintinin planlı olduğunu ve 3 gün süreceğini yazdı.

Gazprom'dan 19 Ağustos'ta yapılan açıklamada, Kuzey Akım hattında çalışan tek kompresör ünitesindeki bakım nedeniyle 31 Ağustos'tan itibaren üç günlüğüne doğal gaz akışının durdurulacağı bildirilmişti.

Ruble ile ödemeyi reddetmişti

Gazprom Export, Nisan ayında tedarik ettiği doğalgaz için ruble ile ödeme yapmayı reddeden GasTerra'ya doğal gaz akışının askıya alınacağını bildirmişti.

GasTerra ise ruble ödemeleri ile ilgili yaptığı açıklamada, Gazprom’un Rus doğal gazı için öngördüğü ödeme yükümlülüklerinin yerine getirilmeyeceğini belirtmişti.

Peskov: Sevkiyat yaptırımlar nedeniyle durdu

Kremlin Sözcüsü Dmitriy Peskov, doğal gaz sevkiyatlarının yaptırımlardan ötürü durduğunu, Avrupalı siyasilerin attıkları adımlar nedeniyle vatandaşların çok fazla para ödemek zorunda kaldığını söyledi.

Yüzde 80 düşürmüştü

Gazprom, boru hattında kullanılan çeşitli parçaların bakımının yaptırımlar nedeniyle yapılamadığı gerekçesiyle boru hattından gönderilen doğal gaz miktarını yaklaşık yüzde 80 düşürmüştü.

BU FOTO GALERİYE BAKIN
6 kritik ilde bomba sonuçlar! Bu pazar seçim olsa hangi partiye oy verirsiniz?
Foto Galeri 6 kritik ilde bomba sonuçlar! Bu pazar seçim olsa hangi partiye oy verirsiniz? Galeriye Gözat