BIST 9.722
DOLAR 32,57
EURO 35,00
ALTIN 2.428,94
HABER /  POLİTİKA

Rüşvet alırken kameraya yakalandı! Belediye skandal olay sonrası o müdürü kovdu

İSTANBUL'da Ataşehir Belediyesi’nde Ruhsat ve Denetim Müdürü olduğu belirtilen Servet Ön’ün rüşvet aldığı anların görüntüleri sosyal medyaya düştü. Ataşehir Belediyesi, Teftiş Kurulu kararıyla Servet Önen'in işine son verildiğini, savcılığa suç duyurusu yapıldığını açıkladı.

Abone ol

İstanbul'da Ataşehir Belediyesi'nde rüşvet skandalı kamerada. Daha önce 'ihaleye fesat karıştırmak' ve 'resmi belgede sahtecilik' operasyonu düzenlenen Ataşehir Belediyesi'nde bu kez Ruhsat ve Denetim Müdürü olduğu belirtilen Servet Ön'ün rüşvet aldığı anların görüntüleri sosyal medyada paylaşıldı. Ataşehir Belediyesi, görüntülerin yayınlanmasının ardından Teftiş Kurulu Müdürlüğünce inceleme-soruşturma başlatılarak, bu kişinin görevine son verildiğini bildirdi. 

Parayı alıp çekmecesine atıyor

Görüntülere yansıyan anlarda, belediyenin Ruhsat ve Denetim Müdürü Servet Ön'ün rüşvet aldığı iddia edildi. Görüntülerde odasında iki kişiyle görüşen Servet Ön'ün önünde oturan kişiden aldığı bir balya parayı alarak çekmecesine koyduğu görülüyor.

Rüşvet iddiaları gündemden düşmüyor

Ataşehir Belediyesi'nde Ruhsat ve Denetim Müdürü Ön'ün rüşvet aldığına yönelik iddiaların hızlı bir şekilde yayılmasının ardından AK Parti Ataşehir İlçe Başkanı İsmail Erdem de, Ataşehir Belediyesi'nin rüşvet iddialarıyla gündemden düşmemesine tepki gösterdi. Erdem yaptığı paylaşımda şu ifadelere yer verdi: "Vay vay vay! Ataşehir Belediyesi'nde neler oluyor öyle? Ataşehir Belediye yönetimi cevap ver bakalım? Ataşehir halkı kirli işlerinizden bıktı usandı artık."

Ataşehir Belediyesi: O müdür kovuldu

Ataşehir Belediyesi, görüntülerin yayınlanmasının ardından Teftiş Kurulu Müdürlüğünce inceleme-soruşturma başlatılarak, bu kişinin görevine son verildiğini bildirdi. Belediyeden yapılan yazılı açıklamada şöyle denildi:

"Bir kısım sosyal medya ile basın kurumlarında çıkan kurumumuzun bir çalışanı hakkında paylaşılan görüntülere dair bilgi sahibi olunması üzerine, görüntülerde yer alan içeriğin neye ilişkin olduğu ve gerçek olup olmadığı konusunda başkanlık emriyle Teftiş Kurulu Müdürlüğümüzce inceleme-soruşturma başlatılmış olup, başkanlığımızca bu kişinin görevine son verilmiştir." 

Ataşehir Belediyesi savcılığa başvurdu

Haberlerdeki görüntülere dair İstanbul Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığına gereği için müracaat edildiği belirtilen açıklamada, konu hakkında gerekli tüm hassasiyetin özenle gösterildiği kaydedildi.

Battal İlgezdi gitti, seçimle geri geldi

İçişleri Bakanlığı'ndan,hakkında mülkiye müfettişlerince düzenlenen raporlar ile adli mercilerce yürütülen soruşturma ve kovuşturmalar sebebiyle Ataşehir Belediye Başkanı Battal İlgezdi görevden uzaklaştırılmıştı. 8 Aralık 2017 tarihinde görevden uzaklaştırılan Battal İlgezdi, 31 Mart 2019 tarihinde gerçekleşen yerel seçimlerde yeniden Ataşehir Belediye Başkanı seçilmişti.