BIST 9.125
DOLAR 32,37
EURO 34,96
ALTIN 2.325,57
HABER /  DÜNYA

Rumlardan sanal atak

Kıbrıs Rum kesimi, 'www.kktc.eu' adresini ele geçirmek için girişimde bulundu.

Abone ol

AB'nin internet iletişim sistemini oluşturacak '.eu' adreslerinin belirlenmesine ve dağıtımına yönelik çalışmalar sürerken, Kıbrıs Rum kesimi, 'www.kktc.eu' adresini ele geçirmek için girişimde bulundu.

Kıbrıs Rum kesimi Dışişleri Bakanlığı'na bağlı bir adresten yapılan başvuruda, 'www.kktc.eu' adresine sahip olma ve kullanma talebi yer alıyor.

AB uygulamasına göre, '.eu' alan adı başvuruları, AB Komisyonu tarafından seçilmiş, merkezi Brüksel'de bulunan bir sivil toplum örgütü olan 'Eurid' isimli kuruma yapılıyor ve '.eu' alan kayıt işlemleri üç aşamada gerçekleşiyor.

İlk aşama, 'Sunrise I' süreci 7 aralık 2005'te başladı ve 6 şubat 2006'da son buldu. Bu süre içerisinde kamu kurumları ve markalar ile coğrafi bölge temsilcileri veya köken adı temsilcileri tanıtıcı sahipleri başvuruda bulunabiliyordu.

İkinci aşama, 'Sunrise II' 7 şubat 2006'dan 6 nisan 2006'ya kadar devam etti. Bu süre içerisinde, ilk aşamaya ek olarak, AB üyesi ülkelerin ulusal yasalarında tanımlanan hakların sahipleri başvurabiliyordu.

Üçüncü ve son aşamada ise, 7 nisan 2006 tarihinden itibaren, alınmamış adresler için isteyenler, AB ikametli olmak koşuluyla başvuru yapabiliyor.