BIST 10.009
DOLAR 32,38
EURO 34,74
ALTIN 2.429,28
HABER /  DÜNYA

Ahmedinejad Chavez ile görüştü

İran Cumhurbaşkanı Ahmedinejad ile Chavez telefonda İran'ın nükleer enerji programını görüştü.

Abone ol

İran Cumhurbaşkanı Mahmud Ahmedinejad ile Venezuela Devlet Başkanı Hugo Chavez'in, telefonda İran'ın nükleer enerji programını görüştükleri bildirildi.

Resmi haber ajansı İRNA'nın haberine göre, Ahmedinejad ve Chavez, dün akşam yaptıkları telefon görüşmesinde, ikili ilişkilere ve İran'ın nükleer enerji programına değindi.

Telefon görüşmesinde, ülkesinin barışçıl amaçlı nükleer enerji hakkını desteklediği için Venezuela hükümeti ve halkına teşekkür eden Ahmedinejad, ''iki ülkenin ortak hedef ve idealleri olduğunu'' belirtti ve ''Bu hedef ve idealler, bizi birbirimize sıkıca bağlamıştır'' dedi.

''İki ülkenin düşmanları gün geçtikçe güç kaybediyor'' diyen Ahmedinejad, ''dünyadaki bağımsız hükümetlerin, birlikte hareket ederek kendi halklarının çıkarlarını koruyabileceklerini'' kaydetti. Barışçıl amaçlı nükleer teknolojiyi elde etmek için kanuni yollardan gittiklerini ifade eden Ahmedinejad, ''Sonunda, İran halkı ve dünyanın özgür halkları galip gelecek'' ifadesini kullandı.

HUGO CHAVEZ

Venezuela Devlet Başkanı Hugo Chavez de İran'ın barışçıl amaçlı nükleer programını desteklediklerini belirterek, ''bağımsız ülkelerin birlikte hareket etmelerinin, uluslararası zorba güçlerin baskılarını etkisiz hale getireceğinden emin olduğunu'' söyledi.

Hugo Chavez, ''Eminim ki siz ve dini lideriniz (Ayetullah Ali Hameney) mantıklı hareket ederek, nükleer programı ileriye götürebilirsiniz. İran halkı bu yönde kesinlikle başarıya ulaşacak'' diye konuştu. İki ülke arasında birçok ortak projeler olduğunu kaydeden Chavez, bu projelerin takip edilmesi ve uygulamaya geçilmesi gerektiğini de kaydetti.