BIST 10.020
DOLAR 32,38
EURO 34,74
ALTIN 2.430,55
HABER /  GÜNCEL

İznikte Da Vinci turizmi

Dan Brown'ın dünyaca ünlü romanı "Da Vinci Şifresi" İznik Ayasofya Müzesi'ne yaradı.

Abone ol

Dan Brown'ın dünyaca ünlü romanı "Da Vinci Şifresi"nin sinemaya uyarlanarak hafta sonu gösterime girmesiyle birlikte 1 ve 7. konsülün toplandığı İznik Ayasofya Müzesi, yerli ve yabancı turistlerin akınına uğradı.
Dünyada 40 milyon satış yapan kitabın sinemaya uyarlanmasına Vatikan'ın tepkisi devam ederken, İznik Belediyesi inanç turizminden elde edemediği başarıyı filmle tekrar kazanmayı hedefliyor. M.S. 325 yılında Roma İmparatoru Konstantin'in İznik'te konsül toplantısı yaptırarak, üç tanrı inancını esas aldığı yer olan İznik'in filme konu olması İznikliler'i sevindirirken, filmin gösterime girmesinin ardından artan ziyaretçi sayısı ise solan umutları tekrar yeşertti.

Filmde İznik'in de adının geçmesinin turizm açısından önemli olduğunu söyleyen İznik Belediye Başkanı Kadri Eryılmaz, bunu değerlendireceklerini belirtti. Eryılmaz, filmin gösterime girmesinin ardından yerli ve yabancı ziyaretçi sayısında artış hedeflediklerini kaydetti. Eryılmaz, "Şifre turizmi adını verdiğimiz hazırlıklarımız başladı. Filmin seyredilmesinin ardından ilçemize yerli ve yabancı ziyaretçilerin gelmesini bekliyoruz. Bu amaçla tüm hazırlıklarımızı tamamladık. Filmin İznik'e turist çekeceğini düşünüyoruz" dedi.

Ayasofya Müzesi'nin Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından restorasyon kapsamına aldığını belirten Eryılmaz, "Ayasofya'yı en kısa sürede tarihi dokuya zarar vermeden aslına uygun olarak onararak turizme açacağız" diye konuştu.

Dünyaca ünlü romanın sinemaya uyarlanması ve filmin gösterime girmesi ilçe halkı tarafından da sevinçle karşılandı.