BIST 10.159
DOLAR 32,20
EURO 35,15
ALTIN 2.476,11
HABER /  POLİTİKA

Erdoğanı şaşırtan tepki

Başbakan Erdoğan CHP'lilerden saldırı sonrası böyle bir tepkiye alışıktı. Ancak beklemediği birisi vardı.

Abone ol

Başbakan Erdoğan, "Deniz Baykal'dan, CHP'lilerden böyle şeyler beklenebilir. Ama Paşa'dan böyle bir çıkış beklemiyordum. Diyaloğumuz çok iyiydi, neden oldu anlamadım" dedi

Danıştay'a yönelik silahlı saldırının ardından, halkın gösterdiği duyarlılığı, "Takdir edici. Ancak bir tek güne, olaya reaksiyon olarak kalmamalı, daimilik kazanmalı" diyerek destekleyen Genelkurmay Başkanı Orgeneral Hilmi Özkök'e medya aracılığıyla sert tepki gösteren Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, yakın çevresine "Paşa'dan böyle bir şey beklemiyordum. Neden oldu, anlamadım" dedi.

'Boşuna uğraşıyorlar'

Erdoğan iki gün kaldığı Mısır'da kurmaylarıyla durum değerlendirmesi yaptı. Türkiye'de her şey iyiye giderken erken seçim yaptırmak için havayı bulandırmak isteyenlerin olduğunu belirten Erdoğan, "Ancak boşuna uğraşıyorlar. Erken seçim yapmayacağız. Cumhurbaşkanlığı seçimi de etkili olmuş olabilir ama yeni cumhurbaşkanını da bu Meclis seçecek" diye konuştu.

Danıştay saldırısının arkasındakileri açığa çıkarmak için gece - gündüz çalıştıklarını, ancak olayı hükümetle bağdaştırmak için yoğun çaba harcandığını kaydeden Erdoğan, kurmaylarına Özkök'ün sert çıkışına bir anlam veremediğini belirterek şunları söyledi:

"Deniz Baykal ve CHP'lilerden böyle şeyler beklenebilir. Zaten sürekli yapıyorlar. Onların derdi hükümeti başarısız göstermek. Her şey iyiye giderken havayı bulandırmaktan başka ellerinde bir şey yok. Bakın, ekonomi ne güzel gidiyordu. Dünyada ve Avrupa'da itibarımız arttı. Bölgede sözü geçer ülke olduk. Ama Paşa'dan böyle bir çıkış beklemiyordum. Diyaloğumuz çok iyiydi, neden oldu, anlamadım. İyi olmadı. Bu sözler başka tarafa çekilebilir. Hükümete karşı olanlar bu sözleri kullanabilir. Keşke olmasaydı. Cenazedeki küçük grupların yaptığı da hoş değildi, yadırgadım. Bir kısım ülke düşmanları sokağa dökülmüş gibiydi."

Olay çözüldükten sonra hükümete yönelik eleştirilerin havada kalacağını dile getiren Erdoğan, "Ancak Türkiye vakit kaybetmiş olacak. Kurumların birbirini gölgelemesi doğru değil. Bu da dışarıda farklı yorumlanıyor" şeklinde konuştu.

Haber: Abdullah Karakuş
Kaynak: www.milliyet.com.tr