BIST 10.219
DOLAR 32,21
EURO 34,86
ALTIN 2.444,47
HABER /  GÜNCEL

Taksilere kara kutu

İstanbul'da taksilere bir çeşit "kara kutu" gibi çalışan güvenlik sisteminin konulmak istenmesi tartışılıyor.

Abone ol

HIRSIZLAR ve katillere karşı önlem almak isteyen taksicilere müjde! İstanbul'da bir şirket, taksilerde araç içinin resimli kaydını tutan ve bir çeşit 'karakutu' gibi çalışan güvenlik sistemini piyasaya sunacak. Güney Kore merkezli şirketin Türkiye'deki distribütörü firmanın Satış Pazarlama Müdürü Oğuz Salih Çımrın 'Son dönemde taksici esnafına karşı yönelik şiddet olaylarında bir artış söz konusu. Bu nedenle 'Gözcü' adını verdiğimiz bir güvenlik sistemini piyasaya sunacağız. Gözcü, karakutu gibi çalışan bir akıllı güvenlik sistemi. Sistemizi İçişleri Bakanı Abdülkadir Aksu'ya da tanıttık. Kendisinin de araç içindeki fotoğraflarını çektik. Gözcü'nün kurulum maliyeti ise 450-500 dolar (675-750 YTL) arası' dedi. Gözcü'nün özellikleri ise şöyle:

3 GÜNLÜK HAFIZA

  • Sistem, her kapı açılışında veya taksimetreye basıldığında yaklaşık 7 saniye boyunca araç içerisinin 5 adet fotoğrafını çekiyor.

    • Kablosuz, şoförün uygun bulduğu bir konuma yerleştirilebilen panik butonu sayesinde sürücü araç içinin gerekli gördüğü durumlarda da fotoğrafı alınabiliyor.

    • Torpido üzerine yerleştirilen gece görüşlü bir kamera ile sistem, ışıksız ortamda dahi resim alacak şekilde tasarlandı. Geriye dönük olarak yaklaşık son 3 güne ait yolcu kayıtlarını hafızasında taşıyabilir.

    • Torpidoda yer alan kameranın haricinde, aracın ön ve yan camlarına yapıştırılan güvenlik ve uyarı etiketleriyle kötü niyetli kişiler henüz araca binmeden caydırıyor.