BIST 10.557
DOLAR 32,19
EURO 35,15
ALTIN 2.430,18
HABER /  GÜNCEL

Unakıtanın villalarına onay

Maliye Bakanı Kemal Unakıtan, 1998'den beri başını ağrıtan villa probleminden kurtuldu.

Abone ol

Maliye Bakanı Unakıtan'ın kaçak villalarını yıkıp yerlerine yenilerini yapmasını öngören projesi, 3 No'lu Koruma Kurulu'ndan onay aldı

Maliye Bakanı Kemal Unakıtan, 1998'den beri başını ağrıtan "kaçak villa" probleminden kurtuldu. Bakanın kaçak yapıları yıkıp yenilerini yapılmasını öngören projesi, İstanbul 3 No'lu Kültür ve Tabiat Varlıklarını Koruma Kurulu'nun onayından geçti. Belediye yetkilileri, kurulun onayını "planda var olan bir hakkın kullanılması" olarak değerlendirdi. İstanbul 3 No'lu Kültür ve Tabiat Varlıklarını Koruma Kurulu, Unakıtan'ın Üsküdar Bulgurlu Mahallesi'ndeki villalarıyla ilgili projeyi oyçokluğuyla onayladı.

Açıklama yapmadılar

Koruma Kurulu ve Üsküdar Belediyesi yetkilileri, onayla ilgili olarak bir açıklama yapmaktan kaçınırken, İstanbul Büyükşehir Belediyesi yetkilileri, projenin kurul tarafından onaylandığını doğruladı.
Canan Binan'ın başkanı olduğu kurulda Hasan Nuri Yaşar, Yusuf İzzettin Aydın Murat Ufukkara, Gülşen Özaydın, Fulya Erus ve Lütfü Yazıcı üye olarak bulunuyor. Kurulda ayrıca İstanbul Büyükşehir Belediyesi ve Üsküdar Belediyesi'nin birer temsilcisi yer alıyor.

Kaynak. www.milliyet.com.tr