BIST 10.159
DOLAR 32,19
EURO 35,02
ALTIN 2.467,57
HABER /  GÜNCEL

Öğretmenlere cepten taciz

Kadıköy Fikirtepe’deki Mehmet Beyazıt Lisesi'nde öğretmenler etek giyemiyor.

Abone ol

Lisede kadın öğretmenlere görüntülü cep telefonu ile taciz

Kadıköy Fikirtepe"deki Mehmet Beyazıt Lisesi Müdürü Osman Kaya, cep telefonlarının okulda kullanılmasının tamamen yasaklanacağını belirtti. Mehmet Beyazıt Lisesi Müdürü Osman Kaya, AA muhabirine yaptığı açıklamada, öğrencilerden cep telefonlarının toplanması işleminin İl Milli Eğitim Müdürlüğü"nün emriyle olduğunu belirterek, telefonların öğrencilerin ailelerine iade edildiğini, iade edilirken de herhangi bir ücret alınmadığını kaydetti.

Öğrencilerin cep telefonlarında pornografik görüntüler çıktığını anlatan Kaya, kadın öğretmenlerin eteklerinin altından çekim yapıldığı yönündeki söylentiler nedeniyle de öğretmenlerin etek giyemediklerini anlattı.

Kaya, "Telefon konusundan veliler de şikayetçi, ancak önleyemiyorlar. Biz sene başından bugüne kadar 300"den fazla telefon topladık ve bu telefonları öğrencilerin ailelerine teslim ettik. Bugüne kadar topladığımız telefonlarla ilgili herhangi bir işlem yapmadık, ancak iş çığırından çıktı. Bundan sonra disiplin cezası uygulayacağız ve cep telefonlarının okulda kullanılmasını tamamen yasaklayacağız" diye konuştu.

Cep telefonuyla kopya da çekildiğini belirten Kaya, öğrencilerin soru kağıtlarının fotoğrafını çekerek dışarıdaki arkadaşlarına gönderdiklerini, dışarıdakilerin de cevapların fotoğraflarını çekerek sınavdaki öğrenciye ulaştırdığını ifade etti.

Osman Kaya, telefon konusunda bütün okul müdürlerinin şikayetçi olduğunu dile getirerek, cep telefonlarının bütün okullarda yasaklanması gerektiğini söyledi.